Прочитај ми чланак

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ: БГ домаћин Самита министара транспорта Кине и 16 земаља Европе

0

Овај самит је многоструко важан за Београд, нагласио је заменик градоначелника

Српска престоница ће од данас до среде бити домаћин Самита градова Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе, а заменик градоначелника Горан Весић тим поводом за „Блиц” је изјавио да за његово одржавање нема природнијег места од Београда.

Подржавамо измене закона који ће спречити бесправну градњу, Весић поручује: Сви објекти ће морати да буду видљиви и на сателитском снимку

– Београд је ову част добио захваљујући великом угледу који у Кини ужива наш председник Александар Вучић. Београд је град који је 2014. године премијера Кине Ли Кећанга прогласио почасним грађанином. Наш град је већ 38 година поносни побратим Пекинга – истакао је за „Блиц” Горан Весић.

Овај самит је многоструко важан за Београд, нагласио је заменик градоначелника.

– Нема земље у овом делу света која је привукла више кинеских инвестиција од Србије. До скоро се Београд није довољно трудио да привуче кинеске инвестиције и тако је било до доласка компаније „Меита”, у којој ће, када буде завршена друга фабрика у коју улажу 100 милиона евра, радити 2.500 људи. Данас у Обреновцу скоро да нема незапослених, а градски приход од пореза на зараде само са ове општине већи је од милијарду динара! Компанија „Јин Лонг” преузима „Икарбус”, а пре мање од месец дана, приликом посете председника Вучића Кини, потписан је уговор о изградњи научно-технолошког парка Борча, чија је вредност 100 милиона евра и у коме ће радити око 10.000 младих стручњака – казао је Весић.

Он је подвукао да ни то није све, већ да кинеске компаније настављају и даље да улажу.

– Ако додамо да је кинеска компанија „Шандонг” победила на надметању за концесију за јавне гараже, јасно је да Кина у нашем граду постаје најзначајнији инвеститор. Управо зато је важан самит који се одржава у Београду јер је он позив другим кинеским инвеститорима да дођу у Београд – казао је Горан Весић и подсетио да не треба заборавити да се за овогодишњи самит у Београду изборио и бивши градоначелник Синиша Мали, што представља доказ континуитета власти.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!