Прочитај ми чланак

НАДАЛА ЧЕКА ХОД КРОЗ ПАКАО! Ево како једино може да се одбрани од Ђоковића!

0

Тешке муке чекају Рафаела Надала до краја сезоне да би одбранио прво место на АТП листи испред захукталог Новака Ђоковића

Остала су још два велика турнира до краја: мастерс у Паризу и завршни мастерс. А, гледајући само бодове освојене у 2018. години, Надал има свега 35 више од Ђоковића!

Foto: Julian Smith / EPA;

Шта то значи? Значи да Надал на преостала два турнира мора да буде барем једнако успешан као Ђоковић! Ако на оба турнира Шпанац и Србин буду стигли до једнаког резултата, Рафа ће бити у предности.

Ако Новак буде за једно коло бољи од Надала, преузеће трон. А, с обзиром на форму у којој је Ђоковић, сви га већ виде као и освајача наредна два трофеја и будућег броја 1.

Када је Рафа у питању, две се ствари морају нагласити: Надал није играо још од Ју Ес опена због проблема са коленом и питање је колико ће бити спреман и такмичарски расположен за последња два турнира. И друго, Шпанац никада није освојио ни мастерс у Паризу, нити завршни мастерс!

Међутим, има још једна „квака“, која зависи само од Новака. Пре мастерса у Паризу играће се турнири у Бечу и Базелу из категорије 500. Ђоковић је признао да размишља, али да још није одлучио, да ли се пријавити за неки од њих.

Аустријанци га „ломе“, јер желе велику звезду на турниру, али Новак се још није изјаснио. Ипак, уколико Ђоковић заигра у Бечу и уђе у финале, чак и ако не освоји трофеј, биће пре мастерса у главном граду Француске – број 1 на АТП листи.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!