Прочитај ми чланак

СМРТ СРПСКЕ ДИВЕ ПОТРЕСЛА РЕГИОН: Вечерала је с Хичкоком, а Лајзи Минели …

0

Медији у региону одмах су пренели вест да је српска глумица Милена Дравић преминула, а та вест на многим порталима истакнута је као најважнија вест

Јутарњи лист, у тексту са насловом „Одлазак једне од највећих Југословенских глумачких дива“, наводи да је Дравић преминула у болници после тешке болести. 

Foto: Printscreen Youtube

И портал 24сата.хр у тексту „Напустила нас је Милена Дравић“ опростио се од како су навели, легенде југословенског филма. Они пишу и о животу глумице, наводећи да су у друштву Милене Дравић уживали Роберт де Ниро, Ава Гарднер, Клинт Иствуд, Џон Ленон и многи други. 

„Вечерала је с Хичкоком, а Лајзи Минели даровала је српске опанке“, наводи се у тексту 24сата.хр. 

Вечерњи лист такође је као главну вест на свом порталу поставио текст о смрти Милене Дравић у којем наводи да се глумица разболела две и по године након што јој је преминуо супруг, такође легендарни глумац Драган Николић. 

Прва вест на порталу Индеx.хр је такође вест да је умрла Милена Дравић. Овај портал преноси и поруку хрватског политичара Креша Бељана који је на свом Инстаграм профилу написао: 

„Једна по једна, гасе се звезде овог нашег неба. Звезде које су својим сјајем могле наше најтамније, црне ноћи претворити у сунчане и сретне дане. Збогом Милена..“

И македонски портал Плусинфо пренео је ветс о смрти глумице, уз опширан текст о њеној богатој биографији. 

Вест о смрти глумице главна је тема и у медијима у Републици Српској. Тако портал РТРС објављује текс под насловом „Одлазак диве: Преминула Милена Дравић“. 

Медији у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Словенији такође преносе вест о одласку диве југословенског глумишта Милене Дравић.

Црногорске Вијести на свом порталу уз наслов „Одлазак диве глумишта“ подсећају да је Милена Дравић глумила у више од 100 филмских остварења и одиграла 20 позоришних улога, од којих су многе вишетруко награђане.

Глас Бањалуке у тексту насловљеном „Одлазак диве“ набраја у којим је све филмовима Милена Дравић остварила изванредне улоге и које је све награде добила.

Словеначко „Дело“ такође преноси вест о смрти Милене Дравић у тексту насловљеном „Једина југословенска глумица која је добила награду на престижном фестивалу у Кану“

Радио телевизија Републике Српске и Федерална Телевизија у Босни и Херцеговини на својим порталима преносе информације о одласку Милене Дравић, а портал Клиx.ба доноси текст са насловом „У Београду преминула легендарна југословенска глумица Милена Дравић“.

„Милена Дравић је дефинитивно била један од заштитних знакова југословенске кинематографије. Осим југословеских филмских класика, бројних партизанских филмова и слично, Милена је у последње две деценије остварила и велики број улога у домаћим хумористичким серијама, међу којима је и „Луд, збуњен, нормалан“, редитеља Елмира Јукића“, пише, између осталог, портал Клиx.ба.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!