Прочитај ми чланак

МИЛЕНА ЈЕ ОБОЖАВАЛА СВОЈ НАРОД: Одрекла се аутомобила да би непознатом дечаку …

0

Глумица Милена Дравић преминула је у својој 79. години живота након дуге и тешке болести. Била је дива, невероватна глумица која је својом енергијом и широким осмехом разоружавала апсолутно све.

Иза себе је оставила бројна вредна филмска, серијска, телевизијска и позоришна остварења. По феноменалним улогама памтићемо ову глумицу која је у неколико наврата показала колико је и племенита.

Foto: Printscreen/ Youtube

Оно што сигурно нисте знали о њој, јесте да је заједно са животним сапутником Драганом Гагом Николићем, дала дечаку новац који му је био потребан за операцију.

Foto: Printscreen/ Youtube

Наиме, Милена и Драган су се бавили хуманитарним радом, иако никада нису говорили о делима која су чинили. Тако су глумци својевремено одустали од куповине аутомобила и новцем који су наменили за то помогли дечаку за ког су чули путем телевизије. Када су видели прилог о малишану ком је хитно потребна операција очију, схватили су да им аутомобил није потребан и да је паметније да новац уложе у нешто корисно.

Милена је због бројних улога често путовала. Захваљујући филму „Мистерија организма“, Милена је својевремено присуствовала Канском фестивалу. На њему је упознала бројне светске глумце и глумице, али сцена која се препричава тиче се само Милене и једне француске новинарке.

Наиме, када ју је на конференцији за новинаре у Француској једна новинарка, збуњена тиме што такав филм долази из Југославије, малициозно питала знају ли Југословенке уопште да постоје контрацепцијска средства, Милена је реаговала веома бурно бацила јој је у лице таблете за мигрену и добила аплауз свих присутних.

Драган Николић је обожавао воду, често је пловио реком, морем, а његов чамац Милена Дравић недавно је поклонила породичном пријатељу Радету Шербеџији у знак захвалности за све што је глумац учинио за њих, посебно када су их мучиле неприлике:

„Драган и ја смо са Радетом од најраније младости, радили смо заједно, дружили смо се и много пута у животу ми смо заиста имали неприлике, неке врло компликоване ствари и никада се није десило да Раде не долети и пружи нам помоћ. Он је и током Драгановог боловања и поводом многих ствари увек прискакао у помоћ и чинио све оно што је у његовој моћи. То наше другарство и пријатељство је заиста огромно и нормално је било да када се све ово десило, чамац буде Радетов. Драган јесте Вук са реке и обожавао је реку и чамац, Шербеџија је опет вук са мора, воли да плови и лови рибу, а углавном то је начин да чамац настави свој пут. Раде је чамцу већ нашао намену, а то што је нама кроз живот помогао и све то је толико да је овај мој поклон само мали знак захвалности у односу на све што је он нама учинио. Он је већ дао име чамцу, Гага се зове и углавном ће користити уметницима“.

Гага је често за себе говорио да је хедониста који воли Саву, чамце и уживање на сунцу.

Умео је да се отисне на реку у друштву Милене, али и најближих пријатеља.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!