Прочитај ми чланак

ГОРЕ ЊИВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ, ватра уз ауто-пут, приближава се кућама!

0

Због паљења остатака обраног кукуруза, ватра распламсана ветром захватила је велике површине њива, између Кочиног Села и Рибара у општини Јагодина, на левој обали Велике Мораве. Пожари букте и код Великог Градишта Пожаревца, Остружнице...

Ватра је на око 150 метара од ауто-пута Београд – Ниш и првих кућа, а њиве су у густом диму.

Ватрогасне екипе гасе пожар, али због ветра и великих површина захваћених пожаром не стижу, на једном месту угасе, на другом избије ватра.

Борба ватрогасаца са ватром на њивама, траје неколико дана, а не помажу ни апели пољопривредних стручњака и ватрогасаца, да се остаци житарица не пале на њивама.

Не помажу ни казне, које нису мале, речено је Тањугу у Полицијској управи у Јагодини.

ГОРИ ОД МАКИША ДО ОСТРУЖНИЦЕ

На великом делу обрадиве површине која се простире од Обреновачког пута ка Сави, на Чукарици, избио је велики пожар, потврдила је ватрогасна служба.

– За сада знамо да се ради о великој површини, али немамо детаљнијих информација јер су наше екипе и даље на терену – рекли су ватрогасци.

О овом пожару стигла је и потврда из МУП-а, где кажу да је за сада познато да гори ниско растиње и трава, те да ватрогасне екипе интензивно раде на санацији пожара.

На инцидент су скренули пажњу и корисници друштвених мрежа, упозоравајући да ветар који током целог дана дува додатно погоршава ситуацију.

– Горе њиве од Обреновачког пута према Сави. Од пре Макиша, све до Остружнице. Три полицијска возила и два ватрогасна. Ватра је све до пута, близу семафора. Ветар носи дим ка реци – написао је један корисник на свом Твитер налогу.

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије пожара који је наводно букнуо у делу насеља према Кумодражу, у насељу Војводе Влаховић, али из ватрогасне службе кажу да нису добили позив са те локације.

МУП такође наводи да нема потврде о пожару у том насељу, али истичу да јесте горело ниско растиње у Јајинцима, где је пожар угашен нешто после 18 сати.

ГОРЕЛО И КОД ЕЛЕМИРА

На потезу Јегмеч, на Тиси код Елемира, данас је избио пожар, а ватрогасне јединице бориле су се са ватреном стихијом која је претила да захвати оближње викендице, преноси портал Зрењанински.цом.

За сада је непознато шта је узрок пожара. Могуће је да се ватра отргла контроли приликом паљења стрништа на њивама. Истрага је у току.

Вечерас је избио пожар и на петљи Пожаревац-Велико Градиште у близини раскрснице за Пожаревац, према новом гробљу, а у непосредној близини се налази и железничка пруга, преноси портал Урбанцитyрадио.орг.

Пожар је, како се незванично сазнаје, настао паљењем жетвених остатака на њивама, а јака кошава доприноси брзом ширењу пожара.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!