Прочитај ми чланак

ИГОР МАРОЈЕВИЋ: Вучић је патолошки лажов, он се увреди док лаже“ (ВИДЕО)

0

Писац Игор Маројевић био је гост нове епизоде емисије "Форум" која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије.

Аутор је романа „Двадесет четири зида“ (1998, 2010), „Жега“ (2004, 2008), „Шнит“ (2007, 2008, 2014), „Партер“ (2009), „Мајчина рука“ (2011) и „Праве Београђанке“ (2017), као и збирке прича „Трагачи“ (2001), „Медитерани“ (2006, 2008) и „Београђанке“ (2014, у шест издања; најкомерцијалнија збирка српске кратке уметничке прозе 21. века) и књигу есеја односно публицистике „Кроз главу“ (2012) и „Крв је вода“ (2018). 

Осим о својим књигама, Маројевић у емисији говори о стању у српском друштву и износи жестоку критику људи који се баве политиком.

Према његовим речима већина политичара су људи који се нису постигли ништа у каријери и које не интересује интерес заједнице. Он је објаснио да се кроз медије народу сервирају поједине споредне теме како се не би говорило и размишљало о правим проблемима.

Oн је рекао да се тешко може извући закључак какав политички оквир заступа актуелна власт.

– Ту постоје неки патриотски изливи са једне стране, са друге стране врло прагматични потези који би се раније називали антисрпскима. Они не верују у идеологију, они су бацили коску људима, људи се и даље ложе на то и након свега шта се десило – рекао је Маројевић, а затим се посебно осврнуо на понашање председника СНС-а и Србије Александра Вучића.

– Он је патолошки лажов. Он се увреди док лаже. Oн и пре него је схватио шта му је рекао саговорник он се увреди – каже Маројевић и додаје да власт добија изборе крађом и пресликаним “црногорским моделом”.

Аутор и водитељ емисије је Марија Гојковић. Погледајте целу емисију:

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!