Прочитај ми чланак

ЏИХАДИСТИ ПРЕТЕ ДА ИЗАЗОВУ ПОКОЉ У СРБИЈИ! Најопасније на Косову и Метохији…

0

Одговорност за безбедност на Косову и Метохији је на припадницима Кфора

Одговорност за безбедност на Косову и Метохији је на припадницима Кфора, рекао је војно-политички коментатор „Политике“ Мирослав Лазански, коментаришући недавно хапшење шесточлане групе џихадиста на Косову под сумњом да су планирали нападе у Грачаници и Косовској Митровици.

Опасност од повратника са ратишта из Сирије који су се борили на страни такозване Исламске државе постоји, али она није везана само за територију јужне српске покрајине, рекао је Мирослав Лазански гостујући у Дневнику РТС-а.

– Та опасност постоји, али она није везана само за КиМ већ и за БиХ, Македонију, па и Рашку. Проблем је што ми немамо контролу на КиМ и зато је то питање за Кфор. Они су задужени за безбедност у јужној српској покрајини – рекао је Лазански.

Коментарисао је и најаве о могућим нападима џихадиста на израелске мете, Србе и Кфор.

– Напад на Кфор би био врхунац њихових амбиција. Што се тиче Израелаца, њих нема у овом региону, а и када долазе спортске екипе, они не путују без припрема безбедносних структура. Дакле, остају Срби са КиМ који су потенцијално лака мета, јер нису ни наоружани ни обучени, али за њихову безбедност је такође одговоран Кфор – објашњава Лазански.

Етаблирање калифата у средини где имате и Кфор и друге безбедносне структуре је упитно, иако је могуће да, због померања становништва из села у градове, џихадисти сада користе напуштена и удаљена села где, су некада живели Срби за базе и скривање, сматра Лазански.

Што се ситуације после избора у БиХ тиче, војно-политички коментатор сматра да не треба много пажње придавати изјавама Жељка Комшића када је у питању Косово, јер не верује да може доћи до прегласавања у Председништву БиХ.

Лазански не разуме ни шта значи супротстављање Срајева изградњи моста на Пељешцу, тим пре што БиХ користи хрватску луку Плоче.

– Хрватска има потребу да направи тај мост и не видим разлог зашто би Сарајево то блокирало – рекао је за РТС Мирослав Лазански.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!