Прочитај ми чланак

У УРЕЂЕНИМ ЗЕМЉАМА ЗА ТО СЕ ИДЕ У ЗАТВОР Палили стрњику, изгорело осам паса!

0

Осам паса је изгорело у пансиону за псе у Угриновцима, а један пас је угинуо од опекотина у пансиону у Руми, док се други опоравља од повреда.

Ово су последице неконтролисаног паљења стрњика на војвођанским њивама.

Док поједини, несавесни пољопривредници упорно и неконтролисано пале стрњику на њивама, надлежни из Управе за ванредне ситуације подсећају да Закон о заштити од пожара строго забрањује спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа на отвореном простору, пише Инфонет Војводина.

Најдрастичније последице неконтролисаног паљења њива доживели су власници пансиона за псе и Удружења за заштиту животиња, чији су пси изгорели у оваквим пожарима.

“Још сам у шоку због онога што се догодило. Моја ћерка успела је да спаси 11 паса, али за њих осам, нажалост, није било помоћи”, каже за ИнфоНет Војводина власница пансиона за псе.

Саговорница ИнфоНета каже да су ватрогасци стигли за неколико минута, угасили пожар, а да је већ увече, на другој њиви, неко опет запалио стрњику, па су ватрогасци поново долазили да гасе.

“Први пожар, у којем је изгорело наших осам паса, био је јако далеко од нашег салаша, али се брзо ширио. Изгорело је неколико хектара земље. Моја ћерка одмах је дошла на салаш, док је гашење било при крају и успела је да извуче 11 паса. Били су истражитељи, полиција, надам се да ће ускоро пронаћи починиоце”, каже саговорница ИнфоНета.