Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ ПРАВИ УЗРОК ХАОСА У ЛИДЛУ!? Они су плаћали људима да купују пилетину…

0

Отимали су се за пилетину по цени од 120 динара по килограму на отварању 16 продавница "Лидла" у 12 градова у Србији. Било је на ивици туче. А онда се већ идућег јутра испоставило да они који су највише натрпали у колица заправо нису то учинили да би по нижим ценама прехранили породицу, већ да би пилетину препродавали на пијацама!

Редакцији Курира јуче су се из свих крајева земље јављали револтирани грађани с причом да су видели како се пилетина из „Лидла“ продаје на којекаквим тезгама по вишим ценама у веома нехигијенским условима. То представља изузетну опасност по здравље оних који купују на тим местима, а свему томе треба додати да рок трајања поменутој пилетини истиче 14. октобра, односно већ сутра.

Ово наглашавамо јер су ти несавесни препродавци, који су зарад похлепе за зарадом оставили без робе оне који су желели да у „Лидлу“ пазаре јефтинију храну јер нису у прилици да издвајају много новца, вероватно поскидали етикете.

– Била је велика гужва на отварању и нисам желела да се отимам за храну… Људи су с гнушањем коментарисали да је нека госпођа узела 30 пилића и баш сам се зачудила шта ће јој толико. Замислите мој шок када сам јутрос видела ту жену на пијаци како продаје ту исту пилетину! Ем су грађани којима стварно треба јефтина храна остали ускраћени за њу, ем је та жена пилетину држала на тезги на сунцу, уместо у фрижидеру! Чула сам да је та пилетина завршила свуда по Србији – рекла је револтирана Бојана Л. из Ниша за наш лист.

Председник Национале организације потрошача Србије Горан Паповић каже да ово било очекивано.

– Одмах смо знали да намирнице нису куповали само обични купци већ и људи који имају мале приватне радње и тезге на пијаци. То ствара ружну слику, људи који се туку за основне животне намирнице. Препродавци су, посебно из јужних крајева Србије, долазили организовано и чак плаћали другима да узму и за њих одређену количину пилетине или других намирница. То представља и опасност по здравље јер се та пилетина даље препродаје често у несанитарним условима, а и ускоро јој истиче рок трајања. Зато ми годинама заговарамо генерални инспекторат, који би вршио надзор над овим и контролисао овакве ствари.

Све препродају
Банане и млевена свињетиња

Поред свеже пилетине, први купци немачког трговинског ланца отимали су се и за свињско месе по цени од 300 динара за килограм, док је велико интересовање владало и за банане од 60 динара по килограму. Залихе на рафовима су више пута нестајале, па су се доносиле нове количине. И та роба се јуче могла наћи у препродаји на пијацама.

Бројке

210 динара је просечна цена пилетине на рафовима у Србији
120 динара коштала је пилетина на отварању „Лидла“
15 кг пилетине поједе просечан Србин годишње

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!