Прочитај ми чланак

ЛИГА НАЦИЈА: Србији „братски дерби“ са Црном Гором – Митровић утишао Подгорицу!

0

Фудбалери Србије савладали су на гостовању селекцију Црне Горе са 2:0 у "братском дербију" који је обележио треће коло Лиге нација.

„Орлови“ су савладали „Соколове“ у првој такмичарској фудбалској утакмици од раздвајања две земље 2006. године захваљујући двоструком стрелцу Александру Митровићу.

Митровић је погађао у 18. и 81. минуту и донео Србији други тријумф у групи 4 лиге Ц Лиге нација, после које наш тим заузима прво место са 7 бодова.

Иза су остали Румуни са 5 после драматичне победе у Литванији резултатом 2:1. Бод мање имају Црногорци, три више од Литванаца.

Утакмица на „Стадиону под Горицом“ почела је у одличном расположењу, скандирано је обема химнама, а првих петнаестак минута протекло је у малтене пријатељском фудбалу. Међутим, тада су „Орлови“ одиграли најбољу акцију.

Комбиновали су Саша Лукић и Душан Тадић, он је идеално проиграо Милана Родића на левој страни који се убацио иза противничке одбране. Саиграч из Црвене звезде Филип Стојковић га је оборио и судија Ђанлука Роки је оправдано показао на белу тачку.

Одговорност је, за разлику од претходних мечева када је шутирао Тадић, преузео Александар Митровић и послао лопту у једну, а голмана у другу страну за вођство Србије.

Тада су домаћи играчи били потпуно шокирани и нису успели да се повежу, па је након пола сата игре на семафору лако могло да стоји 0:2, али је Тадић био непрецизан. Након центаршута Живковића са десне стране и реакције голмана, лопта је пала на ногу плејмејкеру Ајакса који је слабо шутирао са неких седам-осам метара.

То је било и последње узбуђење у престоници Црне Горе и екипа Младена Крстајића је заслужено отишла на паузу са предношћу.

Већ на старту наставка селектор „Соколова“ Љубиша Тумбаковић је уместо трагичара Стојковића убацио нападача Партизана Марка Јанковића који је унео свежину, али осим спорадичних напада, није било шансе за противничку екипу.

У 55. минуту Србија је могла до другог гола, пошто је Тадић некарактеристично ноншалантно реаговао и уместо да шутира у ситуацији 1 на 1, више је гледао како да избегне дуел са голманом.

Од тог тренутка кренула је офанзива домаћег састава, голман Марко Дмитровић је у два наврата осујетио Стевана Јоветића, док Црногорци нису успевали да креирају неке велике прилике.

Бранко Јовичић је дебитовао за национални тим, да би у 78. минуту Љубиша Тумбаковић зарадио искључење јер је негодовао код италијанског судије, а везиста Црвене звезде је неколико тренутака касније започео акцију која је довела до другог гола Србије.

Одложио је десно до Живковића, везиста Бенфике је у казненом простору тражио још једног резервисту Сергеја Милинковић-Савића, он је сјајно пропустио до усамљеног Митровића којем није било тешко да опет затресе мрежу.

Центарфор Фулама је тако постигао девети гол ове сезоне, укупно 21. за национални тим и обезбедио „Орловима“ прво место у групи.

Србију после овог сусрета очекује гостовање Румунији за три дана.

Лига нација – треће коло:

Црна Гора – Србија 0:2 (0:1)
(Митровић 18п, 81)

Подгорица
Стадион под Горицом

број гледалаца: 10.700
судије: Ђанлука Роки (Италија), Еленито Ди Либераторе (Италија), Мауро Тонолини (Италија), Алберто Тегони (Италија), Масимилијано Ирати (Италија), Паоло Валери (Италија)

Црна Гора (4-2-3-1): Петковић – Стојковић (Јанковић 46), Симић, Томашевић, Вешовић – Шћекић (Иванић 72), Н. Вукчевић – Марушић, Јоветић, Јововић – Бећирај (Мугоша 80)
Србија (4-2-3-1): Дмитровић – Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић – Максимовић, Лукић (Јовичић 72) – Гаћиновић (Милинковић-Савић 79), Тадић, А. Живковић – Митровић (Радоњић 90+3)

Лига нација – група 4:

Црна Гора – Србија 0:2 (0:1)
(Митровић 18п, 81)
Литванија – Румунија 1:2 (0:1)
(Зулпа 90 – Чипчиу 13, Максим 90+4)

табела:

1. Србија 3 2 1 0 5:2 7
2. Румунија 3 1 2 0 4:3 5
3. Црна Гора 3 1 1 1 2:2 4
4. Литванија 3 0 0 3 1:5 0

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!