Прочитај ми чланак

ДСС: За сада без уласка у СЗС

0

Демократска странка Србије (ДСС) на седници Главног одбора, у суботу 13. октобра, неће донети одлуку о уласку у Савез за Србију, изјавио је председник ДСС Милош Јовановић.

Он је у интервјуу за Политику навео да ДСС „за сада неће доносити никакву одлуку која се тиче укрупњавања на опозиционој политичкој сцени“.

Јовановић је истакао да Савез, као идеја, има и плусеве и минусе, и додао да нема дилему да садашња власт мора да оде. „Несносно је и у медијском и у демократском смислу, као и по питању како власт решава косовску прицу“, сматра Јовановић. Како је објаснио, „свеукупна атмосфера у друштву, поларизација, тензије, то мора да се мења и у том смислу све што може да допринесе тој подели је добродошло и није нешто што унапред одбацујемо“.

„Друга је етапа ста и како после. Да ли је Савез етапа да се додје до тих промена или је препрека на том путу, све су то питања. За мене лично и странку је врло значајно да наставимо да градимо овај нови ДСС“, нагласио је Јовановић Када је реч о СзС, он је као упитно означио питање природе Савеза и отворио дилему да ли се ради о техничкој или програмској коалицији, или је по среди „нешто између“, ђто види као „најмање срећно решење“. „Имам још једну резерву која није мала – то мало енергије које је преостало у народу никако не сме да се потроши узалуд“, предочио је Јовановић.

На питање да ли то значи да онда није задовољан овом гарнитуром у СзС, Јовановић је одговорио: „У сваком случају сам мање задовољан људима на власти“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!