Прочитај ми чланак

ДИРЕКТОР ЗА ВИРТУЕЛНУ СТВАРНОСТ ФЕЈСБУКА ЈЕ УБЕЂЕН: Људи ће имати супермоћи…

0

Не постоји област у коју компанија "Фејсбук" полаже више наде од виртуелне стварности. Ендру Боз Бозворт, директор за виртуелну и проширену стварност компаније "Фејсбук", очекује да ће придобити милијарду корисника и тврди да ће виртуелне наочаре у будућности решити основне проблеме човечанства.

– Помислите само на људе који сатима путују на посао само да би седели у одређеној просторији с другим људима. Виртуелна стварност би омогућила да проведемо много више времена с породицом – каже он.

Он истиче да виртуелна стварност неће бити истог квалитета као лични контакт.

– Али ако наши аватари буду изгледали природније, на пример, ако буду имали црте лица и ако овладају мимиком, то ће већ бити велики корак напред – каже Бозворт.

Он не прецизира када ће тај циљ бити достигнут, али каже да се крећу у том правцу.

„Фејсбук“ има циљ да уведе милијарду људи у виртуелну стварност, а тај циљ ће бити остварљив онда када она буде решавала фундаменталне проблеме људи.

Проширена стварност је блиско повезана са виртуелном стварношћу.

– Две технологије су међусобно повезане и воде у будућност у којој ће људи имати више слобода када су у питању физичке границе – објашњава Бозворт.

– Верујемо да ће виртуелна и проширена стварност донети суштинску промену човечанству која може да се пореди с променом коју су донели персонални рачунари. Замислите да сви екрани који вас окружују физички више не постоје, већ само у проширеној стварности. Више нећете имати сат, ни смартфон. Биће то драматична промена. Све то ће се десити. Питање је само када – каже овај стручњак.

Он предвиђа да ће људска способност опажања бити обогаћена супермоћима.

– Док седите у препуном и бучном ресторану, моћи ћете да се усредсредите на особу с којом седите и избришете све остало. Или ћете толико изоштрити вид да ћете са велике даљине препознати да ли долази аутобус који би требало да стигнете – каже он.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!