УРАГАН МАЈКЛ ПОГОДИО ФЛОРИДУ Ветар од 250 на сат, 500.000 људи мора да се евакуише

8

Ураган Мајкл је данас достигао категорију четири, пре него што је погодио Флориду, власт је 500.000 људи саветовала да се евакуише.

Ураган Мајкл погодио је област у близини града Мексико Бич у савезној америчкој држави Флориди јачином урагана четврте категорије, саопштио је Национални центар за урагане.

© AP Photo / Travis Long /The News & Observer

Ураган је изазвао смртоносне олујне таласе доносећи са собом ветрове јачине 250 километара по часу, преноси АП.

Снажни ветрови урагана срушили су и поједине објекте у месту Панама сити бич.

Ураган Мајкл раније данас је прерастао у ураган категорије четири пре него што ће погодити Флориду, док је 500.000 људи саветовано да се евакуише.

„Време за евакуацију дуж обале је прошло“, написао је раније данас на свом Твитер налогу гувернер Флориде Рик Скот и додао „ако одлучите да останете у зони евакуације морате одмах да тражите склониште“.

Председник САД Доналд Трамп прогласио је ванредно стање у целој Флориди, пренео је Ројтерс.

Градоначелник Апалачиколе Ван Џонсон рекао је да је у граду који би могао највише да буде погођен на снази обавезна евакуација.

„Моја највећа брига је да су поједини људи тек сада почели да схватају озбиљно ову олују и да се евакуишу“, рекао је он.

„Надам се да ће други који нису донели такву одлуку успети да оду док су путеви проходни и пре него што се затворе мостови“, рекао је Џонсон.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!