Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Упркос поразу своје политике Вучић и даље ради на признавању Косова

0

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић оптужио је данас председника Александра Вучића да, упркос томе што је признао да је цела земља против предаје Косова, и даље тајно ради све у циљу практичног признавања "НАТО окупације Косова и Метохије".

Стаматовић је у саопштењу као доказ за то навео Вучићеву изјаву да је европским посредницима у дијалогу са Приштином послао захтев за гаранције СПЦ да има пуно право располагања својом покретном и непокретном имовином на Косову и Метохији.

„Који европски посредници, какве гаранције, какве специјалне зоне српске културне и верске баштине на Косову? Нису Срби ретке животињске врсте да, под паском ловочувара, живе у зоолошком врту… није, ваљда, наша црква спала на статус јадних староседелаца Индијанаца у резерватима које су им наменили бели колонизатори? Још једном подсећамо нашег патријарха и међународну заједницу, а посебно наше руске, кинеске, индијске, бразилске, шпанске и остале моћне пријатеље широм света да, нити Вучић нити било ко у овој земљи, нема мандат да преговара о предаји 17 одсто окупиране територије Србије“, навео је Стаматовић.

Он је додао да је готово неопажено прошла изјава игумана дечанског Саве Јањића да ће Вучић 11. новембра у Паризу разговарати и о разграничењу са Косовом.

„Као што за Јевреје ‘земља Израиља’, хиљадама година никада није била нити ће бити ‘земља на продају’, тако за Србе манастири Високи Дечани, Грачаница, Пећка патријаршија, Бањска, средњевековни мост Војиновића у Вучитрну, споменик Газиместан, тврђава Звечан, средњевековни град Ново Брдо, село Велика Хоча, као и бројни историјски споменици широм Косова, морају заувек да остану део српске државе и српског идентитета, а не некакви Вучић-Тачијеви ‘специјални резервати'“, додао је Стаматовић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!