Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: СНС узнемирава растућа снага СЗС

0

Ми у СНС сваки дан дрхтимо, стрепимо, победиће нас заиста велике политичке личности, Јанко Веселиновић, који је сада шеф Савеза за Србију, ротирајући као у Председништву СФРЈ.

Победиће нас једна грандиозна политичка личност која иза себе има један масован и веома снажан покрет. Мене је страх, сваког дана дрхтим од страха што ће нас Јанко Веселиновић, Жељко Веселиновић, Бошко Обрадовић, Шане Петровић… победити. Само што нас није победила та коалиција састављена од свега и свачега – бивших отпораша, бивших демократа, бивших љотићеваца, бивших тадићеваца. Само што нас није победило то поприлично шарено политичко друштво у коме је јако тешко да се снађе ко шта заступа – поручио је иронично шеф скупштинских напредњака Александар Мартиновић током расправе о изменама Закона о заштити животне средине, интересујући се због чега је координатор посланика СЗС (Бошко Обрадовић) нервозан. Мартиновић је махао и листом Данас током свог излагања.

Негодујући због неприхватања амандмана, лидер Двери рекао је да то може да разуме јер у владајућим круговима постоји извесно узнемирење због тога што сви истраживачи јавног мњења показују да је Савез за Србију друга највећа политичка снага у Србији иза СНС.

„Савез за Србију представља једну растућу снагу. Вама је због тога непријатно и ја то могу да разумем, јер бисте највише волели да владате наредних сто година“, рекао је Обрадовић.

Сличне ставове као и Мартиновић заступала је и посланица из његове бивше странке радикалка Вјерица Радета. Она је лидера Двери оптужила и да је главни НАТО лобиста заједно са бившим председником Србије Борисом Тадићем.

Реагујући на те оптужбе Обрадовић је рекао да је лицемерно то што радикали, уместо СНС, нападају опозицију. „Нападате колеге из опозиције, ако смо уопште колеге. Очигледно радикали имају новчану надокнаду за ћутање њихових посланика већ 2,5 године… Реците каква сте ви то опозиција кад не смете да нападнете највећу политичку личност у Србији“, одговорио је Обрадовић и додао да је лако нападати њега, а тешко Александра Вучића.

Састанак са делегатима Скупштине Евроазије

Делегација Скупштине народа Евроазије састала се јуче у парламенту Србије са посланицима Двери и клуба који предводи Санда Рашковић Ивић. Тема састанка је била сарадња Србије са државама које су чланице, њих 44, ове организације на пољу бизниса, туризма и омладине. Светлана Смирнова, председница Скупштине народа Евроазије, истакла је да јој је посебна част што представници из Србије, а пре свега Младен Ђорђевић од почетка учествују у раду овог тела и додала да је ова организација спремна да подржи пројекте из Србије.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!