Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Стефановић мора да одговара због мафијашких обрачуна у Београду

0

Заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у београдском парламенту Никола Јовановић изјавио је данас да та одборничка група изражава изузетну забринутост због драматичног погоршања јавне безбедности у Београду и да дели утисак градјана да улице главног града контролишу криминалци и организоване групе хулигана, које се некад погрешно називају „навијачи“.

„Недавни упад и иживљавање маскираних батинаша у једном београдском ноћном клубу потврдјује да хулигани не само да немају страх од полиције, већ вероватно мисле да имају прећутну подршку једног њеног дела за рекетирање и разрачунавање са ‘неподобнима’. Али то је само један аспект проблема“, навео је Јовановић (на слици испод) у писаној изјави.

Он је указао да се у српској престоници само у овој години десило 15 мафијашких убистава, од којих ниједно до сада није расветљено а да је на дан када је убијен адвокат Драгослав Огњановић, министар унутрашњих послова и шеф београдског одбора СНС Небојша Стефановић тврдио да је безбедност у главном граду загарантована и да нема опасности од наручених убистава.

„Стефановић тврди и да је безбедност у зони школа на највишем нивоу, а сви знамо драматичне размере вршњачког насиља и диловања дроге у школским двориштима. Стефановић нам дугује и одговоре на питања зашто је склоњен претходни начелник Полицијске управе Београд, зашто је та управа у в.д. стању и да ли ће консултовати Скупштину Београда приликом именовања новог начелника“, додао је Јовановић.

Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, рекао је да одборничка група „Савеза за Србију“ тражи од министра полиције да у Скупштини Београда поднесе извештај о стању безбедности у главном граду а од градоначелника Зорана Радојичића да хитно тражи састанак са челницима МУП-а, на којем би се разматрале заједничке мере за унапредјење безбедности у Београду, после најновијих обрачуна у Бетон хали (на слици изнад).

„Уколико се власт оглуши о наше захтеве, биће јасно да она не само да не жели да решава овај горући проблем, већ да представља његов саставни део“, додао је Јовановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!