Прочитај ми чланак

НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА НА АУТОПУТУ КОД ЈАГОДИНЕ: Најмање шесторо погинулих …

0

На ауто-путу Београд-Ниш, између Ћуприје и Јагодине догодила су се два ланчана судара, у којем је најмање шест особа погинуло, а тридесетак особа је повређено. Саобраћај у оба смера је заустављен, у судару је учествовало тридесетак возила – камиони, аутомобили на обе стране ауто-пута.

Наиме, паралелно су се догодиле две саобраћајне несреће, једна у смеру Београд-Ниш, друга у смеру Ниш-Београд.

FOTO: RTS / SCREENSHOT

У првој саобраћајној несрећи, од Београда ка Нишу, три особе су погинуле, а десет особа повређено. У тој несрећи учествовало је више од десет возила, при томе су се два камиона запалила.

Други судар се десио на истом месту, али у другом смеру, од Ниша ка Београду. У тој несрећи три особе су погинуле, а више од 10 повређено. У судару је учествовало девет камиона и неколио аутомобила.

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Удеси су се догодили у готово исто време јутрос око 7.15. На место удеса упућено је више ватрогасних кола и кола хитне помоћи. Како се сазнаје, два камиона су се запалила.

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Узрок несреће је густа магла због које је видљивост била смањена на десетак метара.

„Кретао сам се из правца Ниша неком нормалном брзином. Била је нека сумаглица, а када сам прошао Мораву – зид. Ништа се не види. Толика је магла била. Почео сам одмах да кочим, сустигао сам камион испред себе, стао, изашао из камиона и већ су возила почела да се ударају“, посведочио је за РТС једна од возача.

На лицу места је језив призор, сударили су се и камиони, неки аутомобили су готово уништени. Сведоци су у шоку од језвог призора.

– Било је јако непрегледно, видео сам поред себе у колима мртву жену,а поред ње двоје деце… – рекао је један од очевидаца хорора на ауто-путу.

На лицу места је шест ватрогасних возила, ватрогасци извлачене људе заробљене у возилима.

Саобраћај на ауто-путу у оба смера је у потпуности прекинут. Алтернативни правац смера Београд-Ниш је искључење на петљи Јагодина ка граду, до Ћуприје.

Из Ниша ка Београду искључење је на петљи Ћуприја до града, затим до Јагодине где се назад возила враћају на аутопут ка Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!