Прочитај ми чланак

КОШАРКА: Руски навијачи одушевили “гробаре“, ово је њихова порука!

0

Иако малобројни, успели су да на сјајан начин скрену пажњу на себе. Руски навијачи одушевили ''гробаре'', ово је њихова порука!

Више од шест хиљада навијача Партизана вечерас даје тон атмосфери у “Пиониру“, али на терену је Зенит добио прво полувреме са 46:39, док је и групица навијача гостујућег тима дошла до пуног изражаја.

Наиме, они су у “Пиониру“ вечерас истакли транспарент с поруком “Руси и Срби браћа заувек“ и тако одушевили све присутне у дворани.

Полувреме – Зенит води, Мекел изненађење, а где је “најслабија карика“ у Партизану?

Иако ослабљен, Зенит знатно бољи током првог полувремена у “Пиониру“.

После првог полувремена утакмице другог кола Еврокупа, руски Зенит пред око 6.200 навијача у Београду води против Партизана са 46:39.

Почело је поенима Вање Маринковића са линије слободних бацања, а онда креће серија гостију од 10:0, па је тренер Партизана Ненад Чанак реаговао тајм-аутом.

Црно-бели су успели да прекину ту серију, пришли су на “минус два“, али Зенит поново увећава разлику на пет до седам поена у своју корист.

Предвођен Вањом Маринковићем, Партизан крајем прве и почетком друге четвртине поново хвата прикључак, успео је и да поведе са 26:24, али онда опет велики пад у игри домаћих, још једна серија од 10:0 за Зенит и до краја првог полувремена гости нису дозволили Партизану да им се поново резултатски приближи.

Занимљиво је да је један од најзапаженијих у тиму Зенита њихов нови плејмејкер Гал Мекел, који је јуче потписао уговор са њима, а већ вечерас је дебитовао и у првом полувремену је уписао четири поена и чак седам асистенција. Уз њега, најрасположенији у Зениту су Рејнолдс са 13 и Атоф са 10 поена.

Најефикаснији у Партизану после првог полувремена је Вања Маринковић са 10 поена, прате га Лендејл са осам и Гагић са шест.

Оно што највише брине навијаче Партизана јесте игра плејмејкера Маркуса Пејџа, поготово у одбрани. Он је у првом полувремену уписао два поена, две асистенције и два скока.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!