Прочитај ми чланак

АЛ’ СЕ ДОБРО ЈЕЛО: Специјалитети са Златибора представљени у центру Београда

0

У петак, 05. октобра, у београдском "Гастронаут" бару представљени су аутентични златиборски специјалитети: комплет лепиња, кисело млеко и препознатљиви златиборски сир и кајмак.

Презентација је организована као трећи у низу догађај поводом реализације пројекта „12 Величанствених“. Домаћини су били млекара „Наша Златка“ из села Крива Река и Туристичка организација Златибор, који су у складу са пројектом послужили кисело млеко и комплет лепињу као препознатљиво јело са ових простора.

Туристичка организација Златибор активно се бави промоцијом туристичких потенцијала планине, а надалеко чувена гастрономија овог краја је један од најбољих начина да се постојећим и будућим гостима укаже на чињеницу да се на Златибору и даље негују вредности са епитетом традиционално, аутентично и природно.

Догађају је присуствовао велики број новинара и предтставника медија, блогера из света туризма и кулинарства, а у препознатљивом укусу комплет лепиње уживали су и гости Гастронаут бара, међу којима је било туриста из целог света.

У оквиру пројекта „12 Величанствених“ одабрано је 12 аутентичних гастро производа из различитих делова Србије, који су предсављени јавности, а један од тих је управо овај презентован 05. октобра у Београду.

 

Један од домаћина овог вечерашњег догађаја у Београду – млекара „Наша Златка“ отворена је у септембру 2017. године, у селу Крива Река на обронцима Златибора. Млекара је део пројекта „Фром хиллс то даириес“ – „Од млека са наших планина” финансиран од стране Европске уније, чији је циљ ојачан ланац вредности производње млека у прекограничном подручју Србија – Црна Гора. Млекара је опремљена најсавременијом опремом за прераду 1.500 литара млека дневно у традиционалне производе златиборског краја, сир и кајмак.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!