Прочитај ми чланак

МЛАДЕНОВАЦ: Народ протестовао због НАТО вежбе, првог човека НАТО-а и Вучића

0

Група Младеновчана организовала је јуче од 14 до 15 часова и данас од 17 часова протест против НАТО алијансе под називом „НАТО – НЕ“, јер се у њиховом граду од 8 до 11. октобра организује НАТО вежба "Србија 2018", у којој ће око 2.000 учесника из 38 земаља увежбавати уклањање последица ванредних ситуација.

Данас је настављен од јуче започет протест групе Младеновчана против НАТО алијансе под називом НАТО – НЕ!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217423236639900&set=a.1807752360625&type=3&eid=ARDC38dE_QC-MCMQct9ld3KIyjGkjVHsNMFhQC1NMd4kYIYsaFQOTJw9LiGX7brxWXgZfhP1bE_irfRU&ifg=1

Окупљени су испред споменика у центру града пролазницима делили летке и пропагандни материјал.

Окупљеним грађанима прочитан је текст протеста који ће бити настављен и сутра, у уторак, 9. октобара у исто време и на истом месту.

Како сазнајемо од протестаната, током јучерашњег дана по читавом Младеновцу су лепљене плакате, али су их током ноћи, активисти СНС гулили шпахлама или префарбавали црним ауто-спрејом.

Како најављују организатори на Фејсбук групи „Младеновац – наш град“, протести ће се наставити свакодневно за све време трајања НАТО вежбе, која би требало да се заврши у четвртак.

„Да ли се и ви осећате бедно што нам НАТО конвоји пролазе кроз град под ротацијом, као да су возила од посебног значаја? Исти они који су нам 500 ракета дневно на главе бацали, а ми им се сада додворавамо… Никада се бедније у своме животу нисам осећао. Остаје ми само у уторак прилика да се још бедније и јадније осећам када буде наш драги председник дошао да са њима парадира усред мог града, истог оног града на који је прва ракета пала 1999 године… Стидим се што сам Србин, не због себе, већ због оних који нас брукају, а истим се именом као ја зову“, написао је на свом фејсбук налогу  један од учесника протеста.

 

„СРБИЈА 2018“

Међународна теренска вежба „СРБИЈА 2018“ отворена је данас у Младеновцу, а учесницима и гостима на вежби обратили су се председник Србије Александар Вучић и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

Церемонији отварања присуствовали су и министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић. Реч је о вежби у области управљања последицама ванредних ситуација у којој Министарство одбране и Војска Србије учествују са лаком пољском болницом.

Председник Вучић је том приликом пожелео учесницима вежбе из 38 земаља успешну реализацију, истичући да је веома срећан и поносан што ће бити у прилици да раде заједно и у будућности моћи да рачунају на међусобну помоћ, што је од највећег значаја за све нас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!