Прочитај ми чланак

ХОЋЕ „СВОЈЕ“ ПАРЕ: Костреш тражи „војвођански фронт“?!

0

Функционер ЛСВ Бојан Костреш најавио је током данашњег одржавања 12. Изборног когреса ЛСВ где се бира ново руководство странке, да је ЛСВ спремна за нове политичке савезе.

Реч о политичким групацијама из спректра војвођанских странака, које имају исти циљ са Лигом социјадемократа Војводине, навео је Костреш за медије.

– Очекујемо да ће врло брзо почети разговори око формирања заједничког савеза и деловања свих војвођанских групација и политичких партија, које су заинтересоване за формирање једне врсте војвођанског фронта. Сигуран сам да то неће бити ни лако ни брзо, тако да свима нама којима је Војводина у срцу то ће бити дугорочан план – рекао је Костреш.

Према његовим речима, ново руководство ће почети брзо да делује, са циљем да покаже да не постоје само политичке групације и партије које третирају Србију на централистички начин, него има и оних који стављају Војводину и војвођанско питање у први план.

-Нећемо дозволити да војвођанско питање буде заборављено и у другом плану, нећемо дозволити да се услед наметнутих тема из Београда о Војводини и аутономији не разговара. Сматрамо да је то најважнија тема, важно је како људи живе, гд еиду војвођанске паре и зашто Војвођани не могу да управљају својим ресурсима – рекао је Костреш.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!