Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О ФОНДАЦИЈИ СЕРГЕЈА ТРИФУНОВИЋА Ако мислите да је могуће да имам…

0

Трифуновић је подсетио да су главни извор прихода у организацији СМС поруке које се шаљу на 5757, а на надлежне је апеловао да дођу и испитају рад фондације.

Сви у држави треба да раде свој посао, одговор је председника Александра Вучића на питање о наводним малверзацијама Фонда за улагање у лечење болесне деце.

Реч је о фондацији „Подржи живот“ коју води глумац Сергеј Трифуновић.

Упитан да прокоментарише „тврдње да је Трифуновић новац за лечење болесне деце улагао у инвестиционе фондове и тако се практично коцкао“, Вучић је рекао да нема времена да се бави баш свим темама у друштву.

„Ако мислите да је могуће да имам времена и за то, стварно је немогуће. А у овој земљи нека сви раде свој посао“, рекао је Вучић.

Новац који се прикупља у фондацији „Подржи живот“ се не злоупотребљава, већ се искључиво користи за лечење болесне деце, рекао је за Н1 оснивач фондације Сергеј Трифуновић Он је за Н1 навео да један таблоид има за циљ дискредитовање хуманитарне организације, чији је рад, како је рекао, у потпуности легалан.

Трифуновић је подсетио да су главни извор прихода у организацији СМС поруке које се шаљу на 5757, а на надлежне је апеловао да дођу и испитају рад фондације.

Мајка Анђеле Јанковић, којој је лечење у иностранству омогућила фондација “Подржи живот“, демантовала је наводе појединих медија.

Како је Данијела Јанковић навела, њена ћерка се налази на лечењу у турској у болници Аџибадем, иако медији тврде другачије.

”Ово што пишете да сам ја дала изјаву да моје дете нема лечење и да моје дете чека лечење, баш сте се грдно преварили. Моје дете има лечење, у доброј је болници и то све захваљујући Сергеју Трифуновићу, кога поздрављамо и ја и моја ћерка, као и челнике фондације”, навела је Данијела.

Она је апеловала да се престане са хајком на Трифуновића.

А у Скупштини Србије током расправе о ребалансу финансијског плана РФЗО поново је било речи о фондацији глумца Сергеја Трифуновића “Подржи живот”.

Посланик СНС Марко Атлагић каже да је Трифуновић улагао новац који је прикупљен СМС порукама у словеначки инвестициони фонд “Илирика”.

Тврди да је износ од 15,5 милиона динара орочио на 14,5 месеци, а да је тај инвестициони фонд трансакцијом вратио 10 милиона динара, а да је 5,5 милиона динара “испарило”.

“Поштовани грађани, појела је маца, исцурило је негде, добро је што је покренут кривични поступак”, рекао је Атлагић.

Посланик Нове Србије – Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић приметио је да министар Златибор Лончар није данас у скупштини, а он је, како каже, хтео да похвали предлог о оснивању фонда за лечење деце, иако се, по његовој оцени, може улазити у то зашто се баш сада оснива и шта га је убрзало.

“Оно што је мање добро је да је паралелно покренута кампања против приватних фондова. Ако је било злоупотреба, постоје органи који тиме треба да се баве. Мислим да је лоше што имплементација државног фонда иде паралелно са хајком против приватних, а било би добро да раде заједно. Неко има више поверења у државу, неко у личност”, рекао је Вукадиновић.

 

Према његовом мишљењу, “таблоидно мрцварење” за резултат ће имати смањено поверење у ту врсту помоћи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!