Прочитај ми чланак

ДВЕРИ:Да ли учестале НАТО вежбе у Србији значе да одступамо од војне неутралности?

0

Најновија НАТО вежба, која ће се одржати следеће недеље у Србији и посета секретара НАТО пакта Јанса Столтенберга указују нам на то да се Влада Србије удаљава од војне неутралности наше државе и да се припрема терен за улазак Србије у НАТО пакт.

Погубном политиком коју води ова Влада доводе се у опасност односи Србије са многим земљама које нису чланице овог војног савеза. Такође, оваквим поступцима се понижавају све жртве НАТО агресије 1999. године и сећање на њих.

Уколико Александар Вучић има толико добре односе са Русијом, као што каже, зашто те односе угрожава војним вежбама НАТО пакта? Такође, ако с једне стране сарађујемо с НАТО, због чега руски хуманитарни центар још увек нема дипломатски статус?

Србија мора инсистирати на војној неуталности, која нам је једина гаранција да нећемо опет бити увучени у сукобе светских сила, већ да ћемо бити Исток Западу, а Запад Истоку. То је једина гаранција наше сигурности и сигурности свих наших грађана који су довољно страдали у многим војним сукобима.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!