Прочитај ми чланак

ИВАН КОСТИЋ (ДВЕРИ): Срби из Метохије немају поверења у Вучића и Владу Србије

0

Народни посланик Иван Костић је посетио Косово и Метохију и упознао се са тешким положајем преосталих Срба који су остали да живе у Ораховцу, Великој Хочи и Призрену о чему је говорио данас на КЗН у Народној скупштини.

„Срби из Метохије не подржавају политику Александра Вучића по питању Косова и Метохије, јер су се уверили да их је српско руководство препустило на милост и немилост албанским терористима.“ -рекао је Костић.

Он је такође подсетио да од 2005. године ниједан председник или премијер није обишао те људе и дао им подршку за живот у изузетно тешким условима и да се Србе из Метохије српски политичари константно лажу.

„Све ово и јесте у складу са политиком председника Вучића и његовом идејом разграничења, да све Србе јужно од реке Ибра пусти у руке Албанцима. Срби из Ораховца су у посебно тешком стању, јер њих 250 живи у окружењу 20.000 Албанаца, који их нон стоп провоцирају и малтретирају.“- упозорава Костић.

Он је обавестио јавност са је пре два дана ухапшен младић из Ораховца, само зато што је братио свог брата од албанске омладине, која је кренула на њих металним шипкама, а да РТС није о томе обавестио грађане.

„За медије у Србији вести о дешавањима КиМ очигледно нису битне, а пажњу нису посветили ни чињеници да Вучић није добио подршку од Путина за своју политику разграничења. Изгледа је нашим медијима битније да пуштају ријалитије у којима учесници причају непристојне вицеве о покојној Милици Ракић или да као Информер, снимају непознате аутомобиле у брзој вожњи и пишу да се у њима вози Бошко Обрадовић, иако он има аутомобил не само друге марке већ и друге боје од оног на снимку. То је слика медија у Србији“ – рекао је Костић.

               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!