Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Да ли ће министар Триван бити други Владан Вукосављевић?

0

Говорећи о закону који се тиче заштите животне средине, председник Двери је истакао да је за адекватну заштиту животне средине нужно да држава заштити и задржи у свом власништву природна богатства.

„Ако немамо своје семе бићемо таоци страног лобија. Ако у нашим рукама није наше пољопривредно земљиште и рудна богатства, извори воде или ако дозволите неконтролисано ширење мини хидроелектрана, ви нећете заштитити животну средину.“ – рекао је Обрадовић.

Он се посебно осврнуо на питање мини хидроелектрана цитирајући став министра Тривана који је рекао да оне штете биодиверзитету и да је хорор оно што је затекао када је обишао поједине МХЕ у Србији.

„Зар то није звоно за узбуну? Ко је одговоран за тај хорор?“ – питао је Обрадовић и истакао да је посебно забрињавајуће то што је министар Триван, након оваквог изношења стања на терену рекао да не може да спречи изградњу МХЕ.

„Да ли ви онда постајете други министар у Влади који се не пита за оно што му је опис посла? Да ли ћете бити други Владан Вукосављевић и да ли то има везе са чињеницом да је један од главних инвеститора у изградњи МХЕ кум председника Србије, извесни Никола Петровић?“ – питао је Обрадовић министра Тривана.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!