Прочитај ми чланак

ИВИЦА ДАЧИЋ је Хрват са Косова?

0

Били сте уверени да је министар спољних послова Ивица Дачић Србин пореклом из Житорађе? Па није баш. То је још једна лаж која је пласирана како би сакрило право порекло председника СПС-а, бившег српског премијера и садашњег министра спољних послова Ивице Дачић. Ивица Дачић није из Житорађе и он уопште није Србин. Али да кренемо редом.

Ивица Дачић је у Житорађу стигао са својом породицом која се ту доселила са Косова и Метохије. Фамилија Дачић пре њиховог досељења није постојала у Житорађи. Погледајте шта је садашњи премијер Србије Александар Вучић тврдио за порекло Ивице Дачића док је још био у његовој радикалској фази:

foto: flickr

– Дачић је Хрват. Његов отац Десимир је Хрват с Косова, из Јањева. Тамо су рођени Ивица и његова сестра Евица. Десимир је радио као милиционер, али кад су почели немири са Шиптарима, пошто није био поуздан, пребачен је у Житорађу. Ето ко се представља као српски патриота – тврди Вучић.

Покушали смо да дођемо до конкретних података о пореклу Ивице Дачића али у томе нисмо успели. Осим навода да је Ивица Дачић пореклом из Житорађе што је лаж, нисмо нашли ниједан текст или интервју Ивице Дачића где он говори о свом пореклу или о својим прецима.

Осим уопштене пропаганде да му је отац Десимир био страшан полицајац из Житорађе релевантних информација о његовом пореклу нема. Веровали или не али по свему судећи Ивица Дачић је заиста пореклом Хрват.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!