ПРЕМИНУЛА ПРОФ. СМИЉА АВРАМОВ Одлазак врсног правника и великог родољуба

0

Професорка Правног факултета у Београду и чланица Српске академије наука и уметности (САНУ) Смиља Аврамов преминула је у 101. години у Београду, саопштило је удружење "Огањ".

Смиља Аврамов је рођена 15. фебруара 1918. године у Пакрацу, док је Правни факултет завршила у Загребу 1947. године. Докторирала је на Правном факултету у Београду 1950. године, а стручно се усавршавала у Лондону и у САД, на универзитетима Харвард и Колумбија.

Од 1973. године до одласка у пензију 1985. године, била је шеф Катедре за медународно право и међународне односе Правног факултета у Београду.

Предавала је по позиву и на бројним универзитетима у Европи, Азији и Америци, а од 1980. до 1982. била је на челу светског Удружења за међународно право.

Била је један од водећих светских стручњака за проблематику геноцида а током 1991. и 1992. године, као стручни консултант председника Србије Слободана Милошевића, учествовала је на међународним конференцијама везаним за распад СФРЈ.

Место и време сахране Смиље Аврамов биће накнадно саопштени.

27 коментара “ПРЕМИНУЛА ПРОФ. СМИЉА АВРАМОВ Одлазак врсног правника и великог родољуба

 1. milovan каже:

  Нека јој је слава и хвала, за све што је учинила за Србски Род. Покој јој души и лака јој црна земља.

 2. AUTOR каже:

  Oba baba je bila glavni Milosevicev saradnik i savetnik!
  Svojim GLUPAVIM shvatanjem medjunarodnog prava je nanela nemerljivu štetu Srbiji.

  1. Спира каже:

   ти си невиђени кретенчина

  2. AUTOR каже:

   jok. ti si, hihhihiihhiihi
   ova baba je danima na tv tupila o MEĐUNARODNOM PRAVU… za vreme dok su padale bombe
   koliko čovek treba da bude glup pa da ne shvati da je PRAVO volja onog ko je jači!!!

  3. Спира каже:

   ти очито имаш неки ментални поремећај .

 3. ЏЕРОНИМО каже:

  Šešeljuga bi rekao: „A šta je čekala dosad?“…
  Toliko da se zna:
  Ona je bila jedan od jakih potpornih stubova katastrofalne Miloševićeve politike koja je Srbija vratila čitav vek unazad.

 4. grebak grebić каже:

  Сваком дође крај па и великој Смиљи. Доста је и поживела (надамо се у солидном здрављу). Нека јој је лака земља! Нека је Бог смести у рај и то онај део који је резервисан (надамо се) за Србе. Она нас је достојно заступала на Западу! Она нам је објаснила Запад са њеним књигама као „Трилатерала“. Она је изиграла Пентагон и продрла у њихове архиве. Велики ум нема шта!!!

  1. AUTOR каже:

   u pakao kod Miloševića u kazan

  2. ЏЕРОНИМО каже:

   U Starom Zavetu piše da ljudski vek treba da traje oko 75 godina, jer sve preko toga je samo mučenje.

   E sad, ako Tvorac hoće nekoga da kazni, On mu podari predug život da se namuči na ovom svetu. Da bi ga na onom svetu dodatno kaznio – i potpuno dokusurio!

  3. Спира каже:

   ти си очито много згрешио када те Бог кажњава

  4. ЏЕРОНИМО каже:

   Treba da polemišeš sa mojim stavovima iznetim u gornjem postu. A ne kao ona Hegelova seljanka koja je prodavala pokvarena jaja na pijaci.
   Ako nemaš protivargumente nemoj tek tako da se kačiš na moje komentare, jer ja ako ti se nakačim na grbaču, moraćeš ili da menjaš nik ili da bežiš sa ovog portala!

  5. Спира каже:

   не полемишем идиотске ставове

  6. Gorshtack каже:

   Оћеш да будеш љубазан и да нам даш тачан цитат, тј. где тачно у Старом Завету пише дословце 75 година и буквално да је дуг живот проклетство или како ти кажеш казна? Дај нам књигу, главу и стих. Претпостављам на који стих мислиш, али то нема везе са тим што ти причаш, нарочито ако прочитамо цело поглавље, јер говори о времену, Божјој вечности и човековој пролазности, без обзира да ли је стар или млад. Каже нешто у смислу Боже ти си вечан, теби је један дан ко нама 1000 година на почетку поглавља, а после на средини каже да човеков век траје 70 до 80 година итд. али то не каже Бог људима, него се писац те књиге у Библији обраћа Богу. Бог лично и персонално каже да је човеков век скратио на 120 година а не на 75, како ти тврдиш. И опет понављам да можеш да прочиташ сваки стих Старог и Новог Завета и нигде у Библији не пише то што ти кажеш, да је ко доживи преко 75 година и живи дуго проклет или од Бога кажњен. Па Авраамова жена Сара је са 90 година родила сина Исака, а Авраам је био стар већ 100 година кад му се син Исак родио. Авраам је доживео 175 година и то ПОСЛЕ ПОТОПА, дакле ПОСЛЕ Божјег скраћивања човековог века на 120 година, што значи да је дуг живот Божји благослов, а не Божја казна, како ти тврдиш! Начин на који се обраћаш другима и претиш, подсећа ме на римокатоличку инквизицију, па самим тим претпостављам да си римокатолик.

  7. Спира каже:

   ту је и књига « OPUS DEI « – НОВИ КРСТАШКИ ПОХОД ВАТИКАНА

 5. Vesna Papic Komlenac каже:

  Bog dušu da joj prosti.

  1. Дуња каже:

   Слава јој!

  2. Дражо каже:

   Еј Дуња да ниси мало скренула у лијево са тим слава јој,ако ниси знала а сумњам сестро ми и ти Православни говоримо ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ,а то слава му или њој знаш одакле потиче па било би пожељно да се заборави и исправи,не могу да вјерујем колико ти их је дало плусића невјероватно да не знамо основне ствари.Без увреде наравно знаш мене.

  3. Дуња каже:

   Нисам, јер она је била баш за „слава јој“ а за мир и спокој се побринула сама својим понашањем, иначе је била стрина мојој мами и сви у ближој и даљој породици су били веома поносни на њу још док је била професор… Посебна је била…. ево да видимо још и ово
   https://www.youtube.com/watch?v=7VFYKZi7hu4

  4. Дражо каже:

   Све контам али Дуња само комуњаре говоре слава им да знаш,нема љепшег и бољег израза пред Господом од ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ,и ништа више сестро,поздрав.

  5. Дуња каже:

   Немам ништа против исправки, али сам увек рада да се наклоним правим људима и да верујем да им треба рећи и оно „вечна слава и хвала“ и … што се Бога тиче, у ова времена, мислим да не би замерио ни да лонац на главу ставимо, али да душе сачувамо ….

  6. Дражо каже:

   А не моја сестро не иде то тако лонац на главу а да душу спасиш,ех да је то тако.Морамо бити колико год је могуће досљедни нашем Православљу и правим изразима разумеш,па то ти је онда као ови наши екуменисти ма ајде они кажу није битно важно како служимо бажно је да смо добри ма ужас.Али доста ми је више баш о том слава му ,није то по нашој вјери и то је то,поздрав.

  7. Дуња каже:

   Све је Истина :), осим што је до тебе и мене стигло ДОСТА измењено православље и због тога (ја лично) увек остављам простор за неке који би свакако могли бити и много ближи истини, уосталом, заиста верујем да није моје да будем „ортодоксна“ већ да будем ПРАВОСЛАВНА што је данас већ озбиљно различит појам….није моје да делим и ценим друге, моје је да имам љубави колико могу, а не могу увек, нисам толико добар човек …..али знам да доброта и љубав побеђују и то ми је решење за све….

  8. Дражо каже:

   Наша је дужност да бранимо наше Отачко предање значи нема никаквих промјена апсолутно никаквих ни у Богослужењу ама ни у чему резумијеш,јер Црква се не савија народу нити је модерна и немодерна нема тога НЕ.Е то је проблем јеретицима и екуменистима и другим јер они праве као Цркве и вјеру по њховом то јест људском нахођењу то је велики гријех а народ који не зна ништа о својој вјери лако падне под њих оно као прича попови знају шта раде немој се ти мијешати то је њихов посао итд итд а све се види из њихових дијела као вјероватно што си и сама видјела.Дакле поента је драга Дуња нема везе колико ми некога волимо пред Господом смо сви исти и морамо имати као у молитви наше изразе православне једино такве стижу до Божијих ушију разумијеш.Свако добро.

  9. Спира каже:

   једнино мали комуњара мајор тимочког батаљона нема респект према овој хероини .

  10. AUTOR каже:

   dabogda se pekla zajedno sa Miloševićem u istom kazanu… pa tamo nek rasoravljaju o pravu i pravdi…

  11. Спира каже:

   Uсранко иди се лечи

  12. milovan каже:

   Да је Милошевић био диктатор како га описујете, твој би Ђинђуленце још био жив и јурио старе бабе по Франквурту.
   Ово ти пише стари бунџија, који је својевремено блејао против њега, као и многи. Данас се кајем али касно.

Коментари су затворени.