Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИШТВО ДВЕРИ: Тражимо хитну седницу Народне скупштине на тему КиМ

0

Двери најоштрије осуђују безобзирни напад сепаратистичких власти из Приштине на Србе и на комплекс Газиводе који представља српску државну имовину на окупираном Космету.

Jучерашњи догађаји, у којима су илегални органи у Приштини предузели акте насиља, представљају последицу повлачења државе Србије са Космета кроз неуставне Бриселске споразуме. Очигледно је да је Вучићево „Не дам Газиводе!“ представљало само део политичког фолклора овог режима, док са друге стране његови коалициони партнери Тачи и Харадинај повлаче потезе које данас видимо.

Двери позивају Владу Републике Србије и председника Републике да под хитно иницирају одржавање посебне седнице НС РС о Космету, затраже хитну седницу СБ ОУН, прогласе окупацију Космета и коначно предузму конкретне уставне кораке на заштити уставног поретка и Срба на Космету.

Савез за Србију најоштрије осуђује акцију сепаратистичких власти у Приштини

Савез за Србију најоштрије осуђује акцију сепаратистичких власти у Приштини и провокаторски, насилни, упад специјалне јединице косовске полиције РОСУ на језеро Газиводе.

Захтевамо хитно повлачење јединице РОСУ из рејона Газивода и са севера КиМ и ослобађање Срба који су ухапшени током овог напада.

Истовремено, Савез за Србију позива коалиционе партнере Вучића, Тачија и Харадинаја да се не играју животима људи и крхким миром у региону, ради постизања личне користи, рејтинга или ранијих тајних договора.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!