Прочитај ми чланак

НИГДЕ ВИШЕ НИЈЕ СИГУРНО: Хаос у центру Београда – младић изрешетан по ногама!

0

Марко И. стар 30 година рањен је у пуцњави у Улици Димитрија Туцовића у Београду.

На њега је из пиштоља пуцао за сада непознати нападач.

Марко И. је рањен у обе ноге и превезен је у болницу.

– Драма је почела у Улици Димитрија Туцовића, где су непознате особе насрнуле на младића. Након што су га претукли, неко од њих је потегао оружје и испалио неколико хитаца у његовом правцу, погодивши га у ноге. Тако рањен и крвав, он је успео да побегне у оближњу Улицу Марка Орешковића, где је ушао у свој аутомобил и одвезао се у болницу на Звездари, која се налази у близини места обрачуна – наводи извор из истраге и додаје да је рањени, наводно, био у друштву женске особе, која је полицији испричала шта се догодило.

Напандути младић, како незванично сазнајемо, није желео да сарађује с полицијом, нити да открије да ли сумња ко би могао да га нападне.

Комшије из улице у којој је рањен М.И. кажу да су били запањени када су видели полицијске аутомобиле испред својих кућа.

– Био сам у свом стану у том периоду и нисам ништа чуо. Ипак, ово је прометни део града и тешко је чути било шта осим саобраћаја. Видевши полицијска возила паркирана испред куће, одмах сам изашао да проверим шта се дешава. Тада сам сазнао да је неки младић упуцан у ноге – каже житељ Звездаре.

Рањени је познат полицији и раније је био хапшен.

Он није животно угрожен, а полиција ради на расветљавању свих околности пуцњаве и рањавања и идентификацији нападача.

Отвара се нови затвор који ће примати 500 робијаша

Нови Казнено-поправни завод (затвор) у Панчеву за смештај 500 лица лишених слободе, односно 300 осуђеника и 200 притвореника, биће отворен сутра.

Нови панчевачки затвор отвориће министарка правде Нела Кубуровић, а отварању ће присуствовати и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић, гувернер Развојне банке Савета Европе Ролф Вензел, као и заменик шефа Делегације ЕУ у Србији Матеа Норчић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио.

КПЗ у Панчеву је један од најмодернијих затвора затвореног типа у Србији, са смештајним капацитетом за 500 лица лишених слободе. Грађен је две године, у складу са стандардима европских затворских правила и може да се пореди с најсавременијим затворима Европске уније, кажу у Министарству правде.

Пројекат је финансирала највећим делом Развојна банка Савета Европе, уз кофинансирање Републике Србије. Овај Казнено-поправни завод састоји се од 10 зграда – две за смештај осуђеника, кухиње, управне зграде, пријавнице, зграде за посете и техничких просторија, а простире се на површини од 24.000 квадрата.

 

Цео комплекс је покривен са више стотина камера за надзор. Затвор је опремљен намештајем који праве „станари“ затвора у Пожаревцу – Забели, Сремској Митровици, Ваљеву и Нишу (кревети, душеци, столови, столице…), а који су претходно прошли стручну обуку за рад металским и дрвним погонима у поменутим затворима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!