Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Тони Блер у Вучићево име за 150.000 $ месечно лобира за разграничење?!

0

"Током заседања Генералне скупштине УН од изузетно озбиљних и високо позиционираних званичника сазнао сам да Блер за ту услугу добија новац са Блиског истока. Помиње се и сума од 150.000 долара месечно, плус накнада за обављен посао, ако Блер спроведе Вучићеву идеју о ’разграничењу’ и да Приштина постане чланица УН", рекао је Јеремић.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да бивши британски премијер Тони Блер у име председника Србије Александра Вучића преговара о „разграничењу“ са Косовом и Метохијом, наводи се у саопштењу те партије.У саопштењу се додаје и да је прошле недеље Блер о томе разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел и француским званичницима, а да ће следеће недеље имати састанак са представницима Савета за националну безбедност САД.

„Током заседања Генералне скупштине УН од изузетно озбиљних и високо позиционираних званичника сазнао сам да Блер за ту услугу добија новац са Блиског истока. Помиње се и сума од 150.000 долара месечно, плус накнада за обављен посао, ако Блер спроведе Вучићеву идеју о ’разграничењу’ и да Приштина постане чланица УН“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

Јеремић је навео је да је о Блеровим састанцима са Ангелом Меркел и америчким званичницима сазнао од више добро упућених извора, медју којима су и они из Европе.

„Позивам Вучића да демантује ако није тачно оно што сам рекао. У току је најхазарднији тактички маневар Вучића у вези с Косовом од када је дошао на власт. Ко је платио Блера и шта је од Србије добио за то што је дао новац бившем британском премијеру“, питао је Јеремић.

Јеремић наводи да је Вучић „кроз крокодилске сузе прогласио пораз косовске политике“ да би решавање косовског проблема склонио од очију јавности, а потом, када евентуално постигне договор, спровео „политички блицкриг“ како би решење било прихваћено у Србији.

Поводом говора премијерке Србије Ане Брнабић на заседању Генералне скупштине УН, Јеремић је рекао да је она ослабила преговарачку позицију Београда у преговорима са Приштином, зато што је „то први пут да шеф делегације Србије не помене Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и да се не захвали државама које нису признале самопроглашено Косово“.

Јеремић је, поводом навода председнице владе да се у седишту УН „састајао по ходницима“, истакао да му статус бившег председника Генералне скупштине УН омогућава да се на сопствени захтев састане са највишим званичницима и да има доживотну позивницу за годишња заседања скупштине светске организације.