Прочитај ми чланак

СЛАВИША РИСТИЋ за СРБИН.ИНФО: Вучић терет своје издаје пребацује на Србе и Русију

0

„Покушај да се представи, као нешто добро за Србе, наводна америчка подршка плану српског режима, у вези поделе Косова, је истоветан оном у шта нас убеђују медији под контролом власти, а то је да ће Русија подржати сваки договор између Вучића и Тачија. А и једно и друго је уствари најобичнија лаж. Америка да мисли нешто добро српској држави и српском народу, не би сигурно стала иза пројекта независног Косова и не би бомбардовала државу Србију и њен народ”, за Србин.инфо тврди Славиша Ристић, народни посланик и вођа Срба са Космета, говорећи о решавању косовског проблема и тренутном стању на Косову и Метохији.

„То је само покушај Александра Вучића да покаже да ће, ето, на основу оног што он износи последњих дана у вези Косова и Метохије, Србија нешто добити, скривајући да иза тога стоји његова преузета обавеза да потпише до пролећа идуће године правно обавезујући споразум којим би се признало независно Косово, а шта га мора спречити српски народ.

Ристић је недавно боравио у Москви и истакао да је руским званичним властима пренет став косметских Срба окупљених око Удружења „Отаџбина”, да Александар Вучић жели да терет своје издаје Косова и Метохије пребаци како на српски народ, тако и на Федерацију Русије:

-У Москви, од представника највиших државних власти и владајуће Јединствене Русије, јасно нам је саопштен званична став Русије од којег се неће одступати – да свако решење у вези Косова и Метохије мора бити у складу са резолуцијом Уједињених нација 1244. Занимљиво, истовремено Александар Вучић и Ивица Дачић, када говоре како ће Русија да подржи свако решење које одговара Србији и српском народу, намерно избегавају да спомену шта је Русији најбитније, а то је да решење мора бити у складу са међународним правом, као и у складу са Уставом Србије и српским законима и наравно Резолуцијом 1244 – наглашава Славиша Ристић.

У Београду се све више говори да на северу Косова, где су Срби већина, влада анархија и криминал, да је тамо такорећи „Дивљи запад“. Да ли је то истина?

-Што се тиче криминала, он је присутан и јужно и северно од Ибра. Нажалост, пораст криминала на северу датира од пре неколико година. Ми, до доласка Вучића на власт, нисмо имали неки значајни криминал у српским срединама на Космету, осим ако неко не сматра криминалом то што Срби нису поштовали законе такозване Републике Косова и што нису хтели Приштини да плаћају порезе и царине. Ја то не сматрам криминалом већ оданошћу држави Србији, да се бојкутују ти њихови прописи – јасан је народни посланик.

Међутим, откако су Вучићеви људи, окупљени око Српске листе, успоставили један систем на северу Косова који представља јасну страховладу, народ се боји да каже истину о ономе шта се дешава међу њима. Људи који шире страховладу су окопљени око Милана Радојичића, за кога је рекао Александар Вучић да га не познаје, да га је само једном срео у животу, да би само месец дана после те изјаве поставио за заменика Српске листе, странке која је само три дана после Вучићевог боравка на Космету званично посетила Харадинаја у његовом кабинету. Поставља се онда питање ко их је тамо послао и шта су и о чему су они разговарали са такозваним премијером Косова? Да ли су они тамо били по задатку Александра Вучића – истиче Славиша.

Ристић је подсетио да, све до доласка на власти Александра Вучића, север Косова није био окупиран од стране албанских власти у Приштини, да је био слободан простор где је функционисала држава Србија.

-Наша неслобода, Срба са Косова и Метохије, огледа се у томе да ми немамо слободу да се боримо за државу Србију и њена институције на просторима јужне српске покрајине. Ко год то ради, бива проглашен за некога ко треба да буде прогоњен. Управо, имамо ситуацију да Александар Вучић убија српске државне институције на простору КиМ применом Бриселског споразума- додао је Славиша Ристић.

Савез за Србију

„Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина”, чији сам предеседник, прихватио је да уђе у Савез за Србију иако је више него јасно да са некима из Савеза не делимо иста политичка уверења, чак и по питању Косова.                                                                                           Посета КиМ

Лидери Савеза за Србију ће ускоро посетити и Космет иако ће власт учинити све да се таква посета на неки начин деградира и да се направи инцидетном. Ми сада имамо ситуацију да где год се одржавају трибине Савеза за Србију по Србији имамо групе активиста СНС који покушавају да изазову првокације, а да за ту врсту провокација оптуже чланове Савеза за промену.

Оно што је за нас било најбитније и преовлађујуће, због чега смо ми прихватили да уђемо у тај Савез, то што у почетном документу од тридесет тачака стоји потпуно јасно  да када је у питању Косово и Метохија он мора да се решава стриктно и искључиво у складу са Резолуцијом 1244 и Уставом Србије.

И то је за почетак довољно.

Не гајимо ми илузије да ће та политичка групација, која носи назив Савез за Србију сутра заједнички и у том саставу водити државу Србију али од Савеза за Србију се очекује да ослободи Србију, на начин да људи, Срби, грађани Републике Србије да могу слободно да гласају на неким наредним изборима, јер ми сада имамо ситуацију, нажалост, да патриотски део Србије нема прилику да каже свој став по питању Косова и Метохије.

Ми из „Отаџбине” се надамо да ће Савез за Србију допринети да ова издајничка власт оде са власти, а онда нека народ слободно одлучи шта мисли по многим питањима, а наравно, пре свега, по питању Косова и Метохије.

Што се нас тиче, ми мислимо да је то питање решено много давно, јер генерације пре нас су рекле шта мисле о Космету.

То је српска земља, на којој наравно треба да живе и Албанци, али када је у питању одговор ко има тапију и чија је то земља, то је доста давно речено да не само садашња већ и свака будућа генерација не треба да разбија главу о томе“.

-Косово је српско, а на њему наравно могу живети и други народи- закључио је за Србин.инфо народни посланик Славиша Ристић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!