Прочитај ми чланак

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ: Вучић потцењује интелигенцију грађана

0

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић каже за Данас да је реторика Александра Вучића о КиМ на седници ГО СНС „опет јефтина политичка комуникација која потцењује интелигенцију грађана“.

– То је опет јефтина политичка комуникација која потцењује интелигенцију грађана, јер, и када се и једна и друга страна које председник помиње изјашњавају против разграничења, тај став долази са потпуно супротних позиција. За разлику од тога, једина истина је да се Вучић слаже са Хашимом Тачијем о потреби признања косовске сецесије и уласка Косова у УН, оцењује председник ДСС, коментаришући Вучићеве тврдње да су „у истом колу Соња Бисерко, Сава Јањић и Рада Трајковић и они који су тобоже највећи националисти“.

Како Данас сазнаје у Демократској странци Србије, универзитетски професор Слободан Јанковић је нови члан Политичког савета ДСС, који је недавно на ТВ Пинк причао управо о теми КиМ, и ушао притом у оштар вербални сукоб са водитељем емисије Предрагом Сарапом. Како наводе у ДСС, Јанковић је „својим трудом, залагањем и знањем стекао поверење председника Политичког савета ДСС-а, професора Милоша Ковића“, а иначе је научни сарадник, начелник Центра за суседне земље и Средоземље у Институту за међународну политику и привреду, као и гостујући предавач на неколико страних универзитета. До сада је учествовао на неколико трибина у вези са промоцијом Апела за одбрану КиМ.

ГО ДСС заседа 13. октобра

 Заједничка седница Председништва и Политичког савета Демократске странке Србије биће одржана 1. октобра, сазнаје наш лист. Главна тема седнице, према изворима у ДСС, биће одређивање даљег правца политичког деловања странке. „Толико је, у историјском смислу, тежак и критичан тренутак у коме се друштво и држава налазе, да се поставља питање који је најбољи начин да се ствари промене. Искрено се питамо, да ли истим политичким комбинаторикама, које су данас актуелне, може да дође до истинских промена“, наводи наш саговорник из ДСС. Седница Главног одбора ДСС одложена је из техничких разлога и уместо 6. октобра биће одржана 13. октобра, сазнаје Данас.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!