Прочитај ми чланак

СМРТ ЈОШ ЈЕДНОГ ДЕТЕТА: Њена два брата хитно пребачена за Београд

0

Девојчица од девет година преминула је у недељу у вршачкој болници, а како је ово друга смрт детета у врло кратком периоду огласили су се из Опште болнице Вршац званичним саопштењем.

„Дете женског пола старо девет година упућено из Дома здравља Бела Црква у Општу болницу Вршац на болничко лечење због повраћања и повишене телесне температуре. Примљено је одмах на хоспитално лечење 23.09.2018 у 01:15х. Одмах по пријему урађена лабораторијска дијагностика и спроведене мере интензивног лечења. И поред спроведених мера долази до рапидног погоршања општег стања и смртног исхода дана 23.09.2018. у 13.45. Кардиопулмонална реанимација није дала ефекта“, пише у саопштењу на сајту вршачке болнице.

Одмах је спроведен унутрашњи надзор над лечењем пацијента и наложена је клиничка обдукција. О свему обавештен Покрајински секретаријат за здравство и здравствена инспекција Министарство здравља.

„Дана 24.09.2018. године у вечерњим сатима доведено је у Општу болницу Вршац друго дете мушког пола из исте породице због идентичних тегоба. Након обављених прегледа од стране педијатра, хирурга, инфектолога, анестезиолога, радиолога и урађених лабораторијских анализа дете је упућено, уз одговарајућу медицинску пратњу, у Универзитетску дечију клинику Тиршова где је безбедно стигло“, кажу из бочнице.

У понедељак, 25. септембра, у преподневним сатима доведено је у Општу болницу Вршац треће дете мушког пола из исте породице због идентичних тегоба.

„Дечак је прегледан од стране педијатра, анестезиолога и инфектолога. Због сличне клиничке слике нејасне етиологије упућено је, уз одговарајућу медицинску пратњу и анестетичара, у Универзитетску дечију клинику Тиршова ради даље дијагностике и праћења“, наводи се у саопштењу.

Да подсетимо, у току је инспекцијска контрола ове болнице због смрти дечака Огњена старог свега 8 година.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!