Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У СКУПШТИНИ БГД Уместо о пљачки, причали о геј оријентацији премијерке

0

После скоро двоипочасовног препуцавања власти и опозиције, током које се најмање причало о тачкама дневног реда, а много више о вређању премијерке Ане Брнабић, продаји ПКБ-а и спорним дипломама, одборници Савеза за Србију, предвођени Драганом Ђиласом, напустили су седницу Скупштине града Београда.

– Расправом о Жељку Веселиновићу скреће се пажња са оснивања фирме за метро. Вратићемо се у салу када се пређе на теме дневног реда – рекао је Ђилас.

Иначе седница је почела са закашњењем од сат и по времена и уз присуство 85 од 110 одборника, а на њеном дневном реду налази се 14 тачака, од којих је најзанимљивија она где је „по скраћеном поступку“ изабрано 15 директора градских предузећа.

Међутим, већ на самом почетку расправа је скренула у тотално другом смеру, па је шеф посланичке групе СНС у градском парламенту Александар Мирковић тражио да се допуни дневни ред (што је касније и учињено) и да се осуди понашање посланика Жељка Веселиновића, одборника са листе Савеза за Србију, због, како је рекао „говора мржње и вређања премијерке Ане Брнабић“.

Он је замерио Веселиновићу што није пријавио свој недолазак на данашњу седницу.

Допуну дневног реда затражио је и Никола Јовановић, шеф одборничке групе Савеза за Србију, са захтевом да се расправља о приватизацији ПКБ-а.

– Надао сам се да ће овде бити присутан и градоначелник Радојичић, а не само његов заменик Горан Весић – рекао је Јовановић, док су га са својих места прекидали посланици СНС.

Реч је онда добио заменик градоначелника, док се после паузе у сали појавио и први човек престонице.

– Ђилас и његови су спремали да продају ПКБ тајкунима. Довели су Мишковићеве људе да воде фирму, а онда су после куповали краве којима су морали да се секу рогови како би стали у боксове за мужу.

Он се потом поново дотакао вређања премијерке.

– Да ли Ђилас, Јеремић, Обрадовић подржавају предлоге Веселиновића да се силује Ана Брнабић – упитао је Весић.

Препуцавање два табора настављено је и након паузе, а на мети опозиције нашао се шеф посланичке групе СНС којег су напали да је „обичан возач тролејбуса са средњом школом“.

– Све и да имам само средњу школу, и да сам бивши возач тролејбуса, то није срамота. Битно је ко је какав човек и ко је колико урадио за своју земљу, а ви немате ништа осим бахатог и осионог понашања – одговорио је Мирковић.

Одборници Скупштине града су усвојили одлуку о избацивању пластичних кеса из употребе почетком 2020. године.

– Настојаћемо да пластичне кесе потпуно избацимо из употребе у малопродајним објектима. Ово је почетак борбе за заштиту животне средине. Од када се наплаћују њихова употреба је смањена за 60 одсто – рекао је Весић.

Још једна тачка дневног реда се очекује са нестрпљењем.

– На дневном реду седнице би требало да се нађе и предлог одлуке о формирању јавног комуналног предузећа који ће се бавити пројектовањем, изградњом и управљањем метро системом у Београду – рекао је председник парламента Никола Никодијевић.

          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!