Прочитај ми чланак

ЈУЖНА АФРИКА: Хладнокрвно убиство Србина усред бела дана

0

Јуче око 18:00 у Јоханесбургу, у Bedfordview (предграђе Јоханесбурга), убијен је угледни Ђорђе Михаљевић (44), један од угледнијиих Срба у Јужној Африци.

Његова породица се бави трговином дијамантима и златом.

У том бизнису породица Михаљевић је веома успешна у Јужној Африци.

Отмица оца

Отац Ђорђа Михаљевића, Петар-Мишо, је био 2013. отет и мучен, те после тога, због претрпљених повреда, убрзо умро. Тада се шпекулисало де његова отмица била последица посла којим се бави његов син Ђорђе, али је убрзо то било демантовано. Иначе породица Михаљевић је родом из Херцег Новог и важила је за изразито просрпску породицу међу Србима у Јужној Африци.

Према исказима сведока, који су видели смакнуће, убице су двојица белаца, који су возећи два мотора, испалили пар хитаца у Ђорђа док је стајао са аутомобилом на семафору.

Ђорђе Михаљевић је после упуцавања возио још који метар, а затим изашао и пао поред свог аута.

Са бензинске пумпе, у непосредној близини, пристигла му је помоћ, али је било касно јер је Ђорђе већ преминуо.

Мотиви убиства Ђорђа Михаљевић су за сада непознати, но занимљиво је да су у претеклих пола година убијена још два Србина, који су се бавили истим послом као Михаљевић.

Иначе, Ђорђе је оставио за собом двоје мале деце и један је од многих погинулих у последње време у Јоханесбургу.

Амбасада Републике Србије у Јужној Афици би требала истражити случај како би се казнили починиоци.

„Велики наклон и саучешће породици Михаљевић од српске заједнице, која није заслужила дешавање и прогон многих у задњих пар година.

Тражимо од Амбасаде Републике Србије да стане у заштиту породице Михаљевић, да сачува његову малолетну децу и остатак породице пружајући им сву неопходну помоћ у овом тешком тренутку за њих”, каже се у саопштењу српске заједнице у Јужној Африци.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!