Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕЗИ СУ ЈУГО ПРОГЛАСИЛИ НАЈГОРИМ АУТОМ, а онда им је Врањанац жестоко одговорио

0

Тито, Дубровник, Боба Живојиновић, Драган Џајић, маскота Вучко за ЗОИ одржане 1984. године у Сарајеву, и наравно "југо", били су симболи по којима је некада била позната Југославија широм света.

„Југо“ је аутомобил који је својевремено био сан сваког Југословена, што због приступачне цене, што због потрошње, што због цене резервних делова и издржљивости самог возила. Чак и дан данас се прича о (не)успешном продирању популарног „југића“ на америчко тржиште, о чему сведочи пар филмова у којима је он био главни или споредни глумац.

Ипак, колико год да је нама био добар, толико је на западном тршишту био предмет шале.

Управо због једне такве шале, тачније, новинарског чланка енглеског таблоида, Саша Станковић је у виду статуса који је постао прави вирал на Фејсбуку објаснио шта све може „југо“, а не може други аутомобил.

Статус преносимо у оригиналном издању како га је аутор окачио на свој профил:

„Пијем си кафу и читујем новине, кад оно наслов сас величка слова: ЕНГЛЕЗИ ПРОГЛАСИЛИ YUGO ЗА НАЈГОРИ АУТО НА СВЕТУ!“ у образложење се вика да је то затој сто цај у пету брзину не моз’ пијев у yуго а да се не просипује!.

Мислим си, па наравно да це га просипујес, кад си размазен и неспособан, мајке ти га на*ијем енглеске! Куј мој пијес чај, сто не пијес кафу ко сав остали нормалан и хорзонталан свет? Нас бре цовек у yуго моз’ пије, једе, брија се, купа деца, је*е и сваста јос несто, јер смо ми смо си небески народ, а ви сте јенкијевска јална

Еве све сто моз’ урадис у југо а не моз у други кола:

-У ниједна друга кола не моз’ стрпас зену, два детета и крмацу и да сви имате довољно места да се не посвадјате, а ни да се опустите

-Моз’ да му исецес кров тестером и димас кабриолет за 200€

-Мозес да направис руке, рамена, бицепс и трицепс, јер серва је за пи*кице,

-Немас проблем са бојом, јер Yugo је црвен! Ако га увати рђа, нема секирација јер и рђа је црвена па се неће ни примети.

-Куј је јос видеја да се с Бемве иде на славу у Власотинце? Ку* мој ће бемве да продје кроз они путеви сто нам јос од турци остадосе. има се искрси ко арњеви од трактор .

-Ако забравис куде си га паркираја, седнес си у први yуго сто видис, турис кљуц и возис. А и газда од т’ј yуго се неце љути, моз те и благосиља.нема нико секирацију ако му украдну Yugo. И ако ти украдну исто тако. Увек је ту друг Yуго којег мозес и ти да украднес од неког. Ако неко и пријави Yugo, полиција на то не обрлаћа пазњу ич. Ће сад они да се замајају због једног украденог Yuga, ма иди бегај.

-Појас за спасавање те фиксира за седисте, тако да приликом судара је веца вероватноца дизлетис са све седисте кроз соферку. То има само на yуго и модерни млазни и мамлазни авијони.

-Мала је разлика измедју обицне и спортске варијанте yуга, спортска има тениску лоптицу на куку позади

-Перес га само с кишу.

-Брус Вилис је у онај филм сеја у њега рекаја ,,ЈИПИКАЈЕ“ што на наш му у превод значи. ме сад ги наје*асте“, и узме си и потепаја терористи, а да је био у нека друга кола ку* мој би их потепаја.

-К’д је*ес у yуго онда си је*ац, а кад је*ес у мерцедеса онда си спонзор

-мобилни ти скупљи од кола

-Моз да му повецас вреднос к’д оцес за дупло! Сипнес му гориво до вр’ резеорвар

-Квацило је само формалнос!

Жмогавци ти и не требају. Отвориш си прозор, протурис си руку даш знак и епо си скренес..

-Има резер’ни делови висе него основни

К’д возис yуго левом траком 90km/h на нов ауто-пут поје*ујес гастарабајтери, швабе и Турци, с мерцедеси и остали бесни кола.

Милиција те никад у Yugo не зауставља због пребрзе возње. Мој комсија милицајац Миле се вика, триеспет година је радијо у милицију, беја је саобрацајац и никед неје видео да Yуго иде брзе од педесет на сат. казе да је видео неки Yugo да прекорачи брзину од шесдесет, он би га частио. е онда су управо због Yуга и смањили брзину на грацку вожњу, па сг Yugo лако мож се за*ебе, па да добије казну.

Милиција те једино заустави ако ти испадне тоцак испред њи, инаце си у стелт мод

Кад полозис на голфа петицу нумес да удјес на крузни ток, кад полозис на yуго одма добијес дозволу за Б, Ц, Д, Е и малокалибарски пистољ!

И онда це додју тамо нека лајна енглеска па ће они Yugo да проглашаву за најгори ауто на свет, мајке им га спонабуткам, кад се добро знаје да ми несмо ко остали свет“

Статус је за кратко време добио више од пет хиљада лајкова, док је шерован скоро 3,5 хиљада пута. Из приложеног се може закључити да је „југић и даље један од омиљених аутомобила иако се више не производи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!