Прочитај ми чланак

САВЕЗ СА СРБИЈУ открива како је СНС за МИЛИЈАРДУ ЕВРА опљачкала Београд

0

На конференцији за штампу, одборничке групе Савеза за Србију, при Скупштини Града Београда, Драган Ђилас и Никола Јовановић су изнели податке о томе како је престоница Србије, од стране режима СНС-СПС опљачкана за милијарду евра.

„У ових 100 дана нове власти СНС-СПС Београђани су изгубили ПКБ, преко 20 000 хектара земљишта које припада овоме граду и нашој држави; изгубили су Главну железничку станицу и замало изгубили аутобуску; а колико видимо изгубили су градоначелника: господин Радојичић је у претходних 100 дана био присутан својим радом, ликом и делом на отварању кућица за врабце, на отварању „највећег грађевинског подухвата у историји Србије“ – то су две зграде на Београду на води – и на геј паради, а остало време нисмо могли, углавном, да га чујемо и да га видимо”, на почетку конференције за штампу је истакао Драган Ђилас, додавши:

Ђилас о „Београду на води”

„Треба да се о овоме огласе државни органи својим радом и својим изјавама. Нажалост, ми видимо да се о овоме није огласила ни надлежна инспекција, а да је чак министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г. Ђорђевић, рекао да је довољна изјава о овом случају од људи које воде пројекат Београд на води. Тако да ми не знамо колико људи тамо раде, да ли су пријављени и какве су предузете мере заштите на раду, када је у питању ово градилиште”, рекао је Ђилас одговоривши на питање новинара Србин.инфо како коментарише чињеницу да после смрти два радника на градилишту „Београда на води” остали радници су се разбежали јер по изгледу већина њих ради на црно.

„Хтео бих да вас подсетим, да по Закону о главном граду, по Статуту нашег града, као и по Пословнику раду Скупштине Београда заменик градоначелника мења градоначелника само када је он спречен или одсутан. А по ономе што ми видимо наш градоначелник је био спречен и одсутан, око 95 % претходног времена. То није у складу са законом и то је нешто што  не може да функционише.”

Штета од милијарду евра

„Господин Весић је изјавио да је Београд изгубио своју железничку станицу јер су тамо нађени неки пацови. Ми смо тако постали једини град у Европи који је укинуо своју централну железничку станицу, због тога што је тамо нађен пацов”, подсетио је присутне новинаре Никола Јовановић (потпреседник Народне странке), додавши:

„Када је у питању ПКБ, директна и минимална штета, и то према методологији власти у Београду, њиховом књиговодству, и према њиховом моделу продаје, је 341 милиона евра! А да се ПКБ продавао као бизнис, а не само као имовина, и то у комаду, штета би била 900 милиона евра!

Такође, Трг Републике, већ кошта Београђане милијарду динара, реконструкција траје 420 дана дуже него што је изграђен Сава центар или Панчевачки мост, а г. Горан Весић изјављује да ће то бити централни градски трг, поплочан калдрмом, по коме ће аутомобили ићи десет километара на сат.

Исто тако, градске власти намеравају да сруше трамвајски мост, једини мост који трамвајем повезује стари и нови део града образложући притом да се то ради због пловности Савом, а намеравају да га наводно помере на исту ту Саву, само узводно. Можете замислити када коначно пребаце аутобуску станицу на Нови Београд и сруше трамвајски мост какав ће то бити пакао за грађане Новог Београда и за сав народ из околине српске престонице и унутрашњости Србије који ће у будућности бити истоварани код Бувљака”, истакао је Јовановић, а затим је указао на још један, по Београђане погубан, пројекат актуелне власти у Београду:

„Упозоравали смо на спалионицу у Винчи, колико је то штетан и коруптиван пројекат. Тако смо сазнали 14.августа, да чак ни постојећи отпад неће бити спаљиван иако је инвестиција, за ту намену, коштала преко милијарди евра више него што је то била иницијална процена. Па тако и директор тог пројекта изјављује како ће тај отпад, у Винчи, остати заувек тамо.”

На крају, заменик шефа одборничке групе СЗС Никола Јовановић констатовао је да је Београд изгубио и градског менаџера, јер још није именован, што је противно закону.

 

У Београду очигледно само један човек може бити и заменик градоначелника, градоначелник и градски менаџер, закључио је Јовановић у свом обраћању новинарима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!