Прочитај ми чланак

НАЈСВИРЕПИЈЕ УБИСТВО УДБЕ: Изболи ножем српско дете чак 54 пута!

0

Драгиша Кашиковић, српски писац и националиста, велики противник комунистичког режима у СФРЈ, једна је од најпознатијих жртава убица Јосипа Броза Тита, које су немилосрдно ловиле и убијале припаднике усташке и четничке емиграције од педесетих до осамдесетих година.

У ноћи између 18. и 19. јуна 1977. године у Чикагу су, у седишту Српске народне одбране за САД, измасакрирани су Драгиша Кашиковић и његова пасторка Иванка Милошевић која је имала само 9 година.

Ово убиство сматра се за најсвирепије које је извршила некадашња Титова УДБА.

Његово тело било је избодено 64 пута, чело и један образ били су му потпуно смрскани, а са њим су убили и његову деветогодишњу пасторку Иванку Милошевић, док је мала Ивана задобила 54 убода.

Предпоставља се да је несрећна деветогодишња девојчица страдала само због тога што је препознала убицу, или више њих. Или онога који је у касне ноћне сате довео Брозове џелате пред врата СНО за САД, и на чији позив је Кашиковић отворио врата.

Према појединим информацијама полиција у Чикагу се никада није суочила са таквим злочином, а готово сви амерички коментатори су то оценили као политичко убиство у које је уплетена југословенска тајна полиција.

„О убиству Кашиковића је много писано и у америчкој штампи и у нашој. Писано је свашта, многе неистине, разне пропагандне брошуре од двоструких агената с циљем да унесу што већу пометњу у редове емиграције. После сахране краља Петра ИИ, код манастира Светог Саве у Либертивилу, у држави Илиноис, где се по генералним проценама окупило преко 20.000 Срба и Српкиња, на сахрани Кашиковића је било више хиљада. Или, највише после краљеве сахране“, казао је у исповести за Недељник поп Стојиљко Кајевић, члан Српског ослободилачког покрета.

Подсетимо, Курир је недавно пренео текст о ликвидацијама које је вршила УДБА а о којима је опшрино писао недељник Експрес.

Наследници Озне – Удба, ДБ, БИА следе и данас неке трагове “славне праксе” у њиховом рату у огледалу са непријатељима народа.

Срби су прваци света у многим дисциплинама, али своје савршенство, по којем би се заиста могли звати небески народ, досегли су оног трена кад су направили механизам за ликвидације, тортуре, производњу савршеног страха и омразе. То “савршенство” се у почетку звало Озна, после Удба, ДБ и данас БИА. У оснивању 13. маја 1944. у Дрвару била је урамљена у скоро хришћанску идеју “Одељење за заштиту народа”. Из те мимикрије родила се звер, идеја Јосипа Броза, креативна рука у разради и пракси носи рукопис Србина Александра Ранковића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!