Прочитај ми чланак

СТИВ БЕНОН: Ултрадесничарске патриоте су нова елита Европе

0

Бивши стратег кампање америчког председника Доналда Трампа Стив Бенон изјавио је у Риму да су ултрадесничарске патриоте "нова елита" Европе, преноси АП.

„Нова елита у овим популистичким покретима су патриоте у друштву“, рекао је Бенон на форуму у Риму.

Marine Le Pen, National Front (FN) political party leader, and Former White House Chief Strategist Steve Bannon attend the party’s convention in Lille, France, March 10, 2018. REUTERS/Pascal Rossignol

Он је, како наводи АП, похвалио популистичке лидере у Европи, а као једне од примера издвојио је италијанску владу.

Министар унутрашњих послова Италије Матео Салвини, који је такође причао на форуму раније данас, рекао је да су међу припадницима ултрадесничарског политичког спектрума има и „истинских бранитеља европских вредности“.

Бивши главни стратег Доналда Трампа намерава да уједини европску екстремну десницу уочи предстојећих избора за Европски парламент.

Како је раније навео Политико, Бенон има план да формира, подржи и помогне у кампањи “десничарским, антиестаблишментским групама“.

 

“Сви су сагласни да су следећи избори за Европски парламент у мају наредне године веома важни. Они би требало да буду прилика за први прави отпор континента онима који праве журке у Давосу. То ће бити невероватно важан моменат за Европу“, навео је тада Бенон.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!