Прочитај ми чланак

НОЛЕ, ТАТКО НА ТЕНИС! Песма о Ђоковићу на нишком дијалекту постала светски хит!

0

Славка Масоничић Војиновић је професор енглеског језика у пензији, сада преводилац, али највише воли да пише песме, и то на нишком дијелекту.

Пет година је песма живела свој живот у једној од Славкиних књига, а онда је преко ноћи постала хит на друштвеним мрежима када је Ђоковић освојио УС опен.

FOTO: TANJUG/AP

Славка је сва усхићена Новаковом победом песму објавила на фејсбуку, а онда јој је пријатељица јавила да песма има 600 дељења. Када је ауторка песме после дан паузе успела да пронађе мало времена да погледа своју страницу остала је без речи. Песма је за само један дан имала преко 2.500 дељења.


“Нисам могла да верујем шта се дешава”, прича Славка.

“Знам да је овом успеху песме допринело то што сви волимо Новака, што је за нашу земљу учинио више од свих, али сам уверена да је њеној популарности допринело и то што је написана на “нишком дијалекту”. Није то онај стари нишки говор, али је нишки. Песму сам објавила у збирци поезије “Од малечко до големо” у којој су све песме написане на дијалекту”.

Славка је у овој песми спојила две своје велике љубави, према поезији и према Новаку, а зачинила их је идејом да на овај начин сачува “нишки дијалект” од заборава, јер сматра да је сваки језик утолико богатији уколико има више дијалеката. Осим тога, каже она, воли и тенис, па и стони тенис који је, некада, и сама играла.

“У песми сам описала Нолетову игру и све његове ударце. И форхенд и бекхенд, али песма има и своју поруку која гласи ““Сам настави да нижеш и пехари да подижеш, ред на мастерс, ред на слем, то ли је проблем“!, каже Славка и наставља:

“Обожавам Новака Ђоковића, а ту сам љубав пренела и мојој мами мада је она већ у годинама. Заједно гледамо све његове мечеве. Није важно у које су доба ноћи. Виленим по кући док га не дочекам. И никада се нисам наљутила на њега. Чак ни када изгуби. Знам да је и он само човек као и сви ми. Просто му некада не буде дан, не иде му све од руке. Ма нема везе. Промениће се то”, прича Славка и не крије да јој је једна од жеља да га упозна.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!