Прочитај ми чланак

ДИНО РАЂА О БУРНОЈ МЛАДОСТИ: Дивац и ја умало да изгинемо у „југу“

0

Некадашњи хрватски кошаркаш присетио се занимљивих догађаја које је проживео одрастајући са српским асом.

Некадашњи хрватски кошаркаш Дино Рађа, однедавно члан Куће славних, истакао је како на истом месту морају бити Тони Кукоч и Владе Дивац, а онда се присетио неких анегдота у којима су он и српски ас главни актери.

YouTube

– Владе Дивац. Од првих контролних окупљања перспективних играча под вођством Русмира Халиловића кликнули смо он и ја, а тако је остало до данас. Увек ми је био неко мерило од кога морам бити бољи и због њега сам, између осталог, сам себе гурао напред – написао је Рађа на Фејсбуку, па наставио:
– Неколико наших пиздарија. Први је међу нама имао ауто. Фамозни „југо 45“.

Једном смо нас двојица од 18-19 година каснили на припреме у Пирот. Ауто шкрипи да попиздиш и ја га питам шта је, а он каже да нема појма. Возимо се тако неколико сати до Пирота и ја га наговорим да оде у неки сервис да неко то погледа. Дође мајстор до нас и каже: „Ви нисте нормални. Пакнови уопште не постоје. Директно гвожђе на гвожђе. Могли сте погинути.“ А шта смо ми знали тада?

Открио је Рађа и још једну причу са припрема на Старој планини:
– Након ручка оде он у WЦ и запали цигару. Ја нешто читам на кревету и улети Пешић у контролу. Пита, љут као пас: „Ко пуши овде?“ Очекивао је ваљда: „Нисам ја, нисам ја.“ Овај из WЦ виче: „Ја сам.“ Пешић, ваљда шокиран, окрене се, оде и никад није споменуо ни слово. Дики фала на свему. Уживао сам да играмо заједно и због тебе сам био бољи играч.

Знали смо се у душу

– Доласком у Партизан настају легендарни дуели с нама у Сплиту. Иначе је увек био велико дете и само су му зајебанције биле на памети. Провели смо на припремама месеце и месеце сваке године. Од 1986. до 1991. више сам с њим времена провео него са својима код куће. Слагали смо се на терену и ван њега. Фамозни Бормио, бриљирали смо у финалу. У ствари, све што смо играли заједно било је врх. Знали смо се у душу. Један скаче, а други трчи. У комбинацији с Тонијем и Драженом, назакуцавали смо се до миле воље.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!