Прочитај ми чланак

ПРОФЕОСОР У ЛИЦЕ РЕКАО ЂИНЂИЋУ: Убиће те Запад или Срби

0

Све се то збивало у пролеће 2000. године, неколико месеци пред промене 5. октобра за које ја нисам знао да ће се догодити, за разлику од Ђинђића који је знао. Једна моја пријатељица која је била активисткиња Демократске странке рекла ми је - Слушај ти знаш много занимљивих ствари, не би било лоше да тебе види Ђинђић, открива у једном интервјуу професор Факултета политичких наука др Мирољуб Јевтић.

Његово сведочење о првом и једином сусрету са некадашњим председником ДС и премијером Србије, иако је дато у интервјуу од пре неколико година, садржи детаље о састанку у Крунској о коме се мало зна.

„Пристао сам на састанак са Ђинђићем јер сам ја као патриота и човек опредељен за позитивно креирање српске политике увек спреман да помогнем свима који врше власт или желе да врше власт. Такав је био Ђинђић. Имали смо састанак код њега, а ја сам знао да кад идем на састанак са људима никада не треба да експонирам себе. Ако експонирате себе онда сте готови. Једино ако се служите ауторитетима других јер нико не воли да онај други о себи говори да је паметан“, прича проф. Јевтић.

Како каже на тај важан сусрет понео је књигу свог млађег француског колеге, Александра дел Вала.

„Књига се зове „Босна, Косово, Чеченија – ратови против Европе“ и изашла је 2000. и никада није преведена на српски. Знајући да је Ђинђић озбиљан политичар сматрао сам да је важно да он зна неке чињенице. Ту књигу сам понео јер је мој пријатељ Александар дел Вал написао у тој књизи једну грозну реченицу. Грозну да грознија није могла бити. Ја француски говорим јако, јако добро а ово не причам да се хвалим него да вам кажем да сам разумео поруку. Кад сам прочитао ту реченицу ја сам се следио“, каже Јевтић.

Према његовим речима Александар дел Вал у тој књизи, „која је иначе намењена Французима а не Србима, каже како је целокупна западна политика, политика САД и ЕУ окренута ка потпуној физичкој екстерминацији Срба.“

„Умро сам од страха када сам то прочитао. Знајући да је француски језик веома богат помислио сам да тај глагол који је употребљен може да има неку нијансу која би ми помогла да то преведем другачије. Погледао сам милион речника које имам код куће али све се сводило на то – употребљен је глагол да Србе треба уништити. Дел Вал даје одговор због чега је то тако. То је, како он пише, због чињенице да Америка има невероватно велики интерес у исламском свету због кога морају да задовољавају апетите муслимана. Дакле на простору Балкана је изузетан доказ да они могу да они учине нешто у корист муслимана је Србија, управо јер је то мала и немоћна земља. И на рачун Србије се могу задовољавати апетити муслимана. А резултат задовољавања муслимана је нестанак Србије“, испричао је у даху Јевтић.

Наглашава како није знао да ће Зоран Ђинђић бити убијен нити је, како каже, могао тим речима да му тако нешто каже.

„Рекао сам му – Ако сте заинтересовани да дођете на власт Американци ће од вас исклучиво тражити да урадите ствари које ће довести до уништења Србије. Не буде те ли то радили, Американци ће вас убити. Будете ли радили то – убиће вас Срби. Кад сам му ја то испричао он се изнервирао и рекао: „Ма то није важно.“ Кад је то урадио ја сам полудео. Дошао сам у ситуацију да му ударим шамар због тако неодговорног понашања. Али нормално да нисам смео да то урадим.

– Добро господине Ђинђићу, рекао сам му.

Затворио сам књигу и помислио како се ради о јако неозбиљном човеку.

Он ми је пружио приступницу ДС, ја сам узео, љубазно рекао да ћу размислити и отишао сам. То је био први и једини пут да смо се срели“, рекао је Јевтић.

Истиче да је Ђинђића гледао од 5. октобра и препознао да ради све оно што жели Америка.

„То је будило велику мржњу у српском народу. Ђинђић у једном тренутку схвата оно што сам му говорио, прави Копернијански обрт, почиње потпуно другачије да се понаша. Следе донаторска вечера за обнову Храма Светог Саве, увођење веронауке у школе… У последњем интервјуу за Вечерње новости Ђинђић каже: „Постојао би ризик да на таласу решавања ирачке кризе, у решавању односа Запада са муслиманским и арапским земљама постанемо – монета за поткусуривање. Моја је намера је да свету кажемо да нисмо ничији жетон у резерви, којим би неко намиривао своје друге дугове“.

И после неколико дана је убијен“, испричао је проф. др Мирољуб Јевтић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!