Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ИЗ КИНЕ О ОПОЗИЦИЈИ: Што лажете, шта ви хоћете?

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неки у Србији, и поред свих успеха неће да виде успехе.

Он је истакао и ништа друго не знају и неће да раде већ да се баве политиком мржње и позивима на насиље.

Фото: Н.С.

Вучић је у изјави за ТВ Пинк, на констатацију да има оних који критикују и уговоре са кинеским партнерима, продају ПКБ…, узвратио да су то они који су уништили ПКБ, довели до тога да је дуг био скоро 90 милиона евра, а затим је актуелна власт успела да га смањи за десет милиона, те упитао – у чему је уопште проблем.

Пошто су се, каже, накрали и напљачкали док су били на власти, питање је зашто нису то купили они, па продали за више новца, „па да ме срушите на силу, онако како једино и можете, пошто другачије не можете“.

„Што лажете, што обмањујете народ? Али, зна наш народ и ко је поштен и ко је опљачкао земљу“, приметио је Вучић.

Како је рекао, треба само погледати Краљево и Ниш, Лесковац, Врање или Нови Сад, где 40 година фабрике није било „док их Вучић није довео“ и додао да је у Ниш довео шест фабрика, а да Краљеву стижу две фабрике.

У чему је њихов резултат, упитао је, и наставио: „Је л“ у томе што су хтели да затворе РТБ Бор, а сад не ваља ни то што смо довели Кинезе“?.

Навео је да ће сада РТБ Бор моћи да плаћа струју и да ће радници примати плате, а ти неки кажу како то није добро.

„Шта ви хоћете, људи? Да уништимо све, као што сте ви уништили и да не постоји здрава економија“, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да је у Кину дошао да се бори за здраву, успешну Србију, да то сви у свету препознају, да је Србија једна од три најбрже растуће економије у Европи, а на све то – „мрзимо те, Вучићу“.

„Када је Србија била једна од три најбрже растуће економије? Па, никад“, подвукао је и додао да је његовим политичким противницима тешко да кажу неку лепу реч и о њему или било чему другом у Србији.

Навео је да је то стога што све треба приказати као лоше, па чак користе и болесну децу за такву кампању против њега:

„Сад се о трошку државе лечи у иностранству 15 пута више деце, него што је то било пре пет или шест година“, рекао је Вучић и додао да разуме што се користе таквим стварима и што хоће да га руше на силу, јер и немају шта друго да кажу, они, истиче, који су имали минус 3,1 раст БДП, а сада је раст БДП плус 4,9 одсто.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!