Прочитај ми чланак

СРБИЈА У 21. ВЕКУ Још једно дете умрло од сепсе због грешке лекара!

0

Осмогодишњи Огњен Пауновић из села Загајица, код Вршца, преминуо је 28. августа на одељењу интензивне неге Опште болнице у Вршцу од – сепсе

Осмогодишњи Огњен Пауновић из села Загајица, код Вршца, преминуо је 28. августа на одељењу интензивне неге Опште болнице у Вршцу од – сепсе! Због сумње да је смрт уследила због пропуста лекара, детаље овог случаја испитује здравствена инспекција.

Мајка несрећног дечака каже да је сина неколико пута доводила на контролу због повраћања, дијареје и страшних болова у стомаку, али да су их лекари увек враћали кући с образложењем да дете има стомачни вирус. У болницу су га примили када је већ било касно.

„Новостима“ је у овој здравственој установи потврђено да је дечак преминуо тог дана на њиховом одељењу, око седам сати ујутру, након операције црева.

– Дошло је до инвагинације танког црева, што је узроковало сепсу и смрт дечака – рекао нам је директор болнице др Јон Оморан. – Здравствени инспектори су већ узели изјаве свих лекара, анализирана је и сва документација дечакових контрола пре него је примљен у болницу. Цео процес још је у току.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!