Прочитај ми чланак

ПОСВАЂАЛИ СЕ МИНИСТАР КУЛТУРЕ И МИТРОВИЋ због ријалитија, порнографије и неморала

0

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић одговорио је на саопштење које је објавио власник Пинк телевизије Жељко Митровић.

Вукосављевић је најавио да ће наставити да позива власника телевизије Пинк Жељка Митровића и све друге кориснике националних фреквенција да у својим програмима „смањују количине простаклука, вербалне и телесне порнографије и других скаредних облика понашања“.

Одговарајући на оптужбе Митровића да је „инквизитор савременог доба ако себи може да дозволи да за народ каже да је то народ лудака“, министар је подсетио да је рекао да Срби „нису народ лудака“, упркос како је навео, „Митровићевим вишегодишњим запаженим напорима да ту чињеницу промени“.

„Ако ме Митровић због ставова које износим сматра ‘инквизитором’ неукуса, духовне беде и простаклука, онда то схватам и као неку врсту комплимента, на чему му се захваљујем. О солидности наших карактера нека суди јавност, дали смо, сваки понаособ, довољно аргумената за процену“, навео је Вукосављевић.

Он је додао да српско друштво залужује да буде поштеђено „простаклука, вербалне и телесне

Фото: Рајко Ристић

порнографије и других скаредних облика понашања“ а да „либерални модели у медијима пружају довољно могућности за производњу забавних програма доличног садржаја“.

„Наравно, неопходан предуслов за то је укупна друштвена и морална артикулисаност произвођача таквих програма“, навео је Вукосављевић.

 

Министар културе оценио је да ријалити програми требају да буду предмет посебне претплате и додао да му смета што се сада емитују на каналима са националном фреквенцијом.

Уследила је реакција власника телевизије Пинк Жељка Митровића који је Вукосављевића назвао министром „из каменог доба“ и „једним несолидним човеком који би да намеће и санкционише без уважавања да живимо у демократској либералној епохи која није савршена али има своја правила“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!