Прочитај ми чланак

ЛИГА ШАМПИОНА: ПСЖ надокнадио 0:2 на Енфилду, Фирмино срушио Французе у 92.мин.!

0

Фудбалери Ливерпула савладали су ПСЖ 3:2 у спектакуларном мечу на старту нове сезоне Лиге шампиона.

„Свеци“ су успели да надокнаде два гола заостатка из првих пола сата утакмице, али су у надокнади времена остали празних шака на Енфилду.

Јунак „редса“ је у 92. минуту био Бразилац Роберто Фирмино, сјајним голом након што је са два лажњака избацио Маркињоса.

Ливерпул је почео меч фуриозним нападима, домаћин је „торпедовао“ гол ПСЖ преко Ван Дајка, Милнера и Гомеса у првих 15 минута, да би тек у 17. „Свеци“ одговорили преко Нејмара.

Уследило је мирних 15-ак минута, а онда „блицкриг“ Ливерпула и два гола за шест минута. Прво је Данијел Стариџ сјајним ударцем главом донео вођство, да би у 36. минуту Џејмс Милнер савладао Ареолу са беле тачке, након фаула Берната над Александер-Арнолдом.

Међутим, пет минута пре полувремена ПСЖ се враћа у „живот“ захваљујући Томасу Менијеу, који користи одбитак и прецизним ударцем уз десну стативу смањује на 1:2 пред одмор.

У другом полувремену је пао темпо игре, Ливерпул је контролисао ритам, али није било узбуђења пред головима. Тако се играло до последњих пола сата када су се два тима опет разиграла.

Пробудио се и Мохамед Салах, али ни он ни Стариџ нису успели да опет савладају Ареолу. Осам минута пре краја фантастичну прилику је после велеслалома себи створио Мане, али је лопта прозујала поред стативе у гол аут.

Већ у следећем нападу је уследила сурова казна. Нејмар је промешао везни ред и одбрану Ливерпула, а онда испред казненог простора одложио лопту до Мбапеа који лако матира Алисона.

Многи су већ видели поделу бодова, када је у 92. минуту бљеснуо резервиста Фирмино, који због повреде ока замало није пропустио меч. Надмурио је земљака Маркињоса и донео велика три бода „редсима“.

У другом мечу Групе Ц у Београду, Црвена звезда је одолела Наполију. У другом колу Групе Ц, ПСЖ дочекује Звезду, док Ливерпул гостује Наполију. Мечеви су на програму 3. октобра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!