Прочитај ми чланак

ЛЕГЕНДАРНИ ФУДБАЛЕР КОСТАКУРТА: Београд памтим по уједу пса и полицајцу који…

0

Дефанзивац Милана Алесандро Костакурта присетио се дуела са Црвеном звездом 1988. године у Купу шампиона и наелектрисане атмосфере на "Маракани", али и неких невероватних догађаја.

Костатурта је, пред гостовање Наполија у Београду на старту Лиге шампиона, пренео сународницима са југа Италије да их чека врућ амбијент на незгодном терену.

Wikipedia

„Сећам се полицајаца који су нас „прљаво“ гледали, вртели пендреке и застрашивали. Ништа погрешно нису урадили, али ми је то остало у сећању. За време прославе победе ујео ме је полицијски пас“, рекао је Костакурта за „Газету дело Спорт“ и присетио се чувеног дуела који је обележила магла и пролаз „Росонера“ после трећег меча, све до касније титуле првака Европе.

Са Костакуртом је тада играо и Карло Анћелоти, сада тренер Наполија, коме је вечерашњи меч у Београду трећи у каријери.

„Звездин стадион је другачији од других, већ на загревању осетиш врућу атмосферу. Причао сам саиграчима да је ‘Маракана’ као тим, у ствари то она и јесте“, сликовито је објаснио освајач чак пет трофеја Лиге шампиона са Миланом, међу којима је последња 2007. године када је у квалификацијама елиминисао баш Црвену звезду.

Утакмица 1.кола Ц групе Лиге шампиона између фудбалера Црвене звезде и Наполија игра се вечерас од 21 сат на стадиону „Рајко Митић“.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!