Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈАНИ ВЕЋ У СТРАХУ ЗБОГ „МАРАКАНЕ“: Из тунела право у пакао!

0

Излаз из свлачионице изгледа као сасвим обичан, а онда се десне стране чујете буку и угледате тунел у који морате да уђете и из којег допире бука и почнете да се бринете - пише у тексту "Газете"

Познати италијански лист Газета дело Спорт, пред гостовање Наполија у Београду, посебан осврт дао је на чувени тунел стадиона Црвена звезде и описао га као „улазак у пакао“, алудирајући на буку која се очекује на утакмици Лиге шампиона.

Новинар Ђовани Батиста Оливеира, који је прошао тунелом који води на терен стадиона „Рајко Митић“, очигледно је био импресиониран, али и престављен амбијентом пролаза испод северне трибине, где су смештене најватреније присталице Звезде.

– Излаз из свлачионица изгледа као савим обичан, сличан онима у основним школама. Онда са десне стране чујете буку и угледате тунел у који морате да уђете, из којег допире бука и почнете да бринете. Први утисак о тунелу је његова дужина, не види му се крај, а други да има нагиб. Као да се спуштате у пакао – пише у тексту.

Тунел је описао да је узак и јако дугачак, јер има две деонице које воде на терен.

– Широк је тек неколико метара, а дугачак 75 и то први део. Јер када помислите да сте стигли до краја, када видите светла и чујете буку, нисте. Четири степеника лево, па 19 десно, а онда опет низбрдо и тунел постаје све ужи и ужи… У последња 33 корака изнад главе допире бука са најватренијим навијачима.

Како је нагласио, многи се запитају како да играју у таквом амбијенту.

– Светлост коју видите у последнијх 15 корака, није нимало умирујућа, напротив… – изнео је своје виђење репортер Газете.

Утакмица између Црвене звезде и Наполија игра се вечерас од 21 сат.

СНИМАК

На друштвеним мрежама се појавио један од ранијих снимака тунела и изласка који је додатно уплашио Италијане.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!