Прочитај ми чланак

МИНИСТАР КУЛТУРЕ ПРЕДЛАЖЕ: Плати, па гледај ријалити

0

Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић заложио се вечерас да ријалити програми буду предмет посебне претплате и нагласио да му смета што се сада емитују на каналима са националном фреквенцијом.

Вукосављевић је на трибини у Београду „Је ли стварно лепше са културом“, рекао како је свестан да ријалити програми постоје и у свету, али да сматра би било боље када би такве програме емитовали искључиво посредством плаћених канала, а не на националној фреквенцији.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић Фото: Фонет/Беоинфо

Национална фреквенција је јавни ресурс, истакао је Вукосављевић и додао да се залаже за то да ријалити програми буду предмет посебне претплате.

„Смета ми што се та врста садржаја емитује на каналима са националном фреквенцијом“, истакао је Вукосављевић, који сматра да су „ријалити програми срамота за медијску сцену“ и да „духовно и ментално уништавају један народ“.

Вукосављевић сматра и да се ријалити програми не могу оправдати ставом да „то народ жели“.

„Ово није народ лудака“, рекао је Вукосављевић и нагласио да његово министарство нема овлашћења и да је за регулисање тог питања надлежно Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).

На констатацију водитеља трибине Александра Ђуричића да РЕМ не ради свој посао, Вукосављевић је одговорио да је то друга тема.

Министар Вукосављевић је додао и да се у ријалити програмима плаћа протагонистима таквих емисија „да раде ствари које раде“ и да је то „срамота за медијску сцену“.

Глумац Бранислав Лечић у пропагирању ријалити програма види политичку намеру, а све ради испуњавања партијских и личних интереса.

Према Лечићу, таква врста програма „срозава кредибилитет човека“ и „убија снагу једног народа“.

„Култура нема шансе без политичке подршке“, оценио је Лечић, указујући да култура није никада била у фокусу ниједне власти у Србији.

Бивша министарка културе Нада Поповић Перишић сматра да културу поново треба увести у школе и да је грешка што је она искључена из образовних програма.

Директор Београдске фихармоније Иван Тасовац сугерише да је у култури најважније имати добар садржај и да без тога не помажу никакве кампање.

Он је рекао и да је Београдска филхармонија распродала карте за предстојећу сезону и да уводи додатне термине за концерте.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!