Прочитај ми чланак

ДРАМА НА ПОПУЛАРНОЈ ГРЧКОЈ ПЛАЖИ Српског туристу отргла из канџи смрти!

0

Директорка краљевачког ДЗ др Мирјана Крчевинац насред плаже у Лептокарији, где је била на одмору, спасла је Новосађанина З. Г. (51). Несрећни човек се срушио наочиглед бројних купача, а др Крчевинцац са колегом Грком реанимарала га 15 минута.

Иако на годишњем одмору у Грчкој, др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља у Краљеву, у недељу ујутро је на плажи у Лептокарији, познатом грчком летовалишту, присебном и професионалном реакцијом спасла живот туристи З. Г. (51), из Новог Сада, пишу „Вечерње новости“.

Dr. Mirjana Krčevinac
FOTO: YOUTUBE

Овом Новосађанину је, по речима др Крчевинац, највероватније позлило и он се, наочиглед многобројних купача, буквално срушио на земљу, недалеко од места где се сунчала.

– Колега Грк и ја смо му одмах притрчали у помоћ. Смењивали смо се при масажи срца и давању вештачког дисања, чак сам му ставила и комад дрвета у уста да се не угуши. Реанимација је трајала око 15 минута. Страховала сам да нећемо успети, али нисмо хтели да одустанемо и, на срећу, успели смо да га повратимо – каже др Крчевинац, преносе „Новости“.

Према њеним речима, Хитна помоћ је затим стигла из Катеринија, удаљеног од Лептокарије тридесетак километара, па је Новосађанин амбулантним возилом пребачен у тамошњу здравствену установу.

Честитке и аплаузи

– Прилазили су ми људи са плаже и честитали, многи су и аплаудирали. Пошто слабо говоре енглески, Грци су ми подигнутим палцем увис дали до знања да је Новосађанин жив и да је добро. Покушаћу да сазнам у каквом је стању – додаје др Крчевинац.

Де Крченивац каже да је неописив осећај када се у оваквим условима неком спасе живот.

– Ја сам само радила свој посао – говори нам скромно. – Срећна сам и поносна и надам се да ће се овај српски туриста успешно опоравити и здрав вратити у домовину.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!